fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: În numele familiei de Sarah Dunant, un roman istoric incitant

În numele familiei

Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 6 iunie, ora 19, la lansarea bestsellerului internațional În numele familiei de Sarah Dunant, un roman istoric incitant despre apogeul și decăderea familiei Borgia.

Cartea poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant.

Cartea va fi prezentată de Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist, Cristian Pătrășconiu, jurnalist cultural, și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

„Amprenta unică a romanelor pe care le-a dedicat Sarah Dunant Renașterii italiene este dată de îmbinarea desăvârșită a acurateții istorice cu un stil narativ irezistibil. În numele familiei gravitează în jurul a două personaje celebre – Lucrezia Borgia și Niccolò Machiavelli –, construind o poveste fascinantă.“ (The Observer)

În numele familiei este al doilea bestseller internațional despre familia Borgia al scriitoarei britanice Sarah Dunant publicat de Editura Humanitas Fiction (în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu), în traducerea Irinei Bojin. În primul, Sânge și spendoare, Dunant a evocat ascensiunea cardinalului Rodrigo Borgia, devenit Papa Alexandru VI, și implicit a familiei sale, una dintre cele mai faimoase ale Renașterii italiene.

Au trecut zece ani de când ambițiosul cardinal Rodrigo Borgia a fost ales de conclavul papal în fruntea Bisericii Catolice. Papa Alexandru VI a rămas același om politic redutabil, lipsit de scrupule, care își consolidează poziția prin alianțe îndelung calculate cu familiile de vază ale Italiei. La cei 22 de ani ai săi, Lucrezia, fiica Sfântului Părinte, este pe punctul de a se mărita pentru a treia oară, de data aceasta cu moștenitorul ducatului Ferrarei. Nu mai este o adolescentă naivă, iar intrigile politice nu o mai sperie. Captivă într-o căsătorie aranjată și într-un palat unde nu este dorită, Lucrezia Borgia recurge la armele care îi sunt îngăduite unei femei – farmecul și diplomația – și devine o maestră redutabilă a jocurilor periculoase ale puterii. Singura ei slăbiciune este poetul Pietro Bembo, ale cărui versuri galante o fac să tânjească după iubirea cântată de Dante și Petrarca. Dar oare își poate o ducesă îngădui să se viseze o Laura sau o Beatrice?
Dincolo de zidurile Ferrarei, orașele Italiei tremură în fața lui Cesare Borgia, ale cărui planuri îndrăznețe, fapte de arme și manevre politice îl fascinează pe Niccolò Machiavelli, secretar al Consiliului celor Zece din Florența, inspirându-i lucrarea sa de căpătâi, Principele. Prin ochii acestuia, suntem martorii măririi și decăderii dinastiei Borgia, al cărei destin fulminant a marcat istoria Europei Renașterii.

„Care este datoria romancierului față de personajele trecutului? Să respecte adevărul factual? Să empatizeze cu ele? Să le facă dreptate? Nu cumva trebuie să le readucă la viață? Dunant se achită de aceste îndatoriri cu o pasiune care te face să-i citești pe nerăsuflate toate cărțile.“ (The Washington Post)

Romancieră, critic literar şi realizatoare de emisiuni radio-TV, Sarah Dunant este una dintre autoarele britanice care se bucură de un succes răsunător atât în Europa, cât şi în SUA. S-a născut în 1950 la Londra şi a studiat istoria la Newnham College, Cambridge. După absolvire, a lucrat o scurtă perioadă la BBC. Înainte de a deveni scriitoare, a călătorit mai mulţi ani în Japonia, India, America Centrală şi de Sud. Între 1989 şi 1996 a realizat şi a prezentat emisiuni culturale pentru BBC Television, apoi pentru BBC Radio 3. În prezent predă creative writing la Faber Academy din Londra. Colaborează cu recenzii la The TimesThe Guardian şi The Independent on Sunday. După publicarea a două romane în colaborare, sub pseudonimul Peter Dunant, apărute în 1984 şi 1986, Sarah Dunant a scris zece romane şi a editat două volume de eseuri. Primele sale patru cărţi sunt romane poliţiste de mare impact. Unul dintre personajele sale emblematice este Hannah Wolfe, care apare în Birth Marks(1991), Fatlands (1993) – câştigător al Crime Writers’ Association Macallan Silver Dagger for Fiction – şi Under My Skin (1995). În anii următori publică thrillerele psihologice Transgresiuni (Transgressions, 1997; Humanitas Fiction, 2008) şi Mapping the Edge (1999). Faima internaţională i-au adus-o romanele istorice Naşterea lui Venus (The Birth of Venus, 2003; Humanitas, 2007), În compania curtezanei (In the Company of the Courtesan, 2006; Humanitas, 2007), Sacred Hearts (2009) și Sânge și splendoare. Un roman despre familia Borgia (Blood and Beauty, 2013; Humanitas Fiction, 2015), traduse în peste treizeci de ţări. Noul său roman, În numele familiei (In the Name of the Family, 2017; Humanitas Fiction, 2018), continuă saga legendarei familii Borgia.

Cumpără cartea În numele familiei, de Sarah Dunant, cu reducere, de aici.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Singura poveste

Top cărți vândute de editurile Nemira și Nemi la Bookfest 2018

Next Article
Herg Benet

Top vânzări editura Herg Benet la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2018

Related Posts

Total
1
Share