fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Intre paduri si ape, de Sir Patrick Leigh Fermor

Intre paduri si ape

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 24 martie, ora 19, la o intalnire Dan C. Mihailescu, Georgeta Filitti si Mihaela Irimia despre fascinantul Sir Patrick Leigh Fermor si cartea sa Intre paduri si ape. La pas spre Constantinopol: de la Dunarea de mijloc pana la Portile de Fier, o capodopera a memorialisticii de calatorie din prima jumatate a secolului XX.

Accesul se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 24 martie, ora 18.30.

La mijlocul anilor ’30, Paddy, un tanar cultivat, nonconformist si aventurier, renunta pentru o vreme la studii si porneste intr-o calatorie la pas prin Europa, din Olanda pana la Constantinopol. Iar dupa patruzeci de ani Patrick (Paddy) Leigh Fermor, consacrat deja ca unul dintre cei mai mari stilisti ai literaturii secolului XX, asterne pe hartie aceasta odisee de tinerete inspirandu-se din insemnarile de pe drum si lasandu-se purtat de caleidoscopul amintirilor. Intre paduri si ape este povestea calatoriei de la granita austriaca pana la Portile de Fier, printr-o Europa Centrala ce sfideaza trecerea timpului si semnele de rau augur ale istoriei. In inima ei, Transilvania interbelica vazuta prin ochii drumetului strain ne pare astazi un taram indepartat, desprins din legenda si mit. In paduri lumina si penumbra au nuante nesfarsite, muntii ascund unghere pline de mister, conacele pastreaza pitorescul vechii nobilimi, iar satele isi etaleaza in tihna traditiile. Si, mai presus de toate, diversitatea oamenilor nu impiedica ospitalitatea, prietenia si chiar dragostea, notele dominante ale acestor pagini de neuitat.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Poftă de ciocolată

Pofta de ciocolata, de Care Santos

Next Article
primavara reducerilor

Primăvara reducerilor la Nemira

Related Posts

Total
0
Share