fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Iuda, de Amos Oz

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 19 aprilie, ora 19, la lansarea celui mai nou roman al lui Amos Oz, Iuda, o realizare literara care repune in discutie, din perspectiva etica, politica si istorica, figura tradatorului si conceptul de tradare. La eveniment vor participa scriitoarele Ioana Parvulescu, Tania Radu si Madeea Axinciuc, cercetator si director fondator al Programului de Studii Iudaice din cadrul Universitatii din Bucuresti. Moderatorul intalnirii va fi Denisa Comanescu, directorul editurii Humanitas Fiction.

Cartea va putea fi cumparata si online, de la Elefant, Libris sau Humanitas.

Accesul se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana in data de 19 aprilie, ora 18.30.

Iuda

Iata o poveste petrecuta in ultimele zile de iarna ale anului 1959 si in primele zile ale anului 1960. E o poveste incarcata de erori, pasiuni si dezamagiri, ce ridica insa si o problema religioasa ramasa nerezolvata. (Iuda, fragment din debutul romanului)

Roman al devenirii si o sofisticata poveste de iubire, Iuda imbina un subiect pasionant cu reflectii indraznete asupra evenimentelor istorice care au determinat, pe de o parte, relatiile dintre evrei si crestini si, pe de alta parte, cele dintre Israel si lumea araba.

Intreaga lume a tanarului Shmuel Asch se destrama sub ochii lui, de la o zi la alta – este parasit pe neasteptate de Yardena, iubita sa, care hotaraste sa se marite cu fostul ei prieten, Cercul de Renastere Socialista in care activa de mai multa vreme se desfiinteaza, disparand odata cu increderea lui in fundamentele socialismului rus, disertatia pe care o scrie, “Isus prin ochii evreilor”, a ajuns intr-un punct mort, iar parintii il anunta printr-o scrisoare ca nu-l mai pot sustine financiar in continuarea studiilor. Nevoit sa ia o decizie in privinta viitorului sau, Shmuel rupe toate legaturile cu prietenii si familia, renunta la apartamentul inchiriat in cartierul Tel Arza si isi abandoneaza studiile. In momentul in care raspunde unui anunt de angajare descoperit la cantina universitatii, existenta lui capata o noua dimensiune prin mutarea intr-o cladire aproape fantastica, alaturi de Ghershom si Atalia, doi oameni enigmatici si fascinanti, greu incercati de viata. Ceea ce nu stie Shmuel este ca traiul intre zidurile groase ale casei de la marginea orasului vechi, alaturi de doi oameni apartinand parca altor vremuri, nu face decat sa-l reconecteze la viata, pregatindu-l pentru ceea ce-l asteapta cu adevarat.

“Amos Oz este o ruda apropiata a lui Gogol, Puskin, Tolstoi si Dostoievski. Noul lui roman, Iuda, o dovedeste. Protagonistii gandesc mult si profund despre timp si despre cursul istoriei. In Iuda, el a creat o capodopera – un roman al intelepciunii, al melancoliei si umorului, construind personaje bine conturate, credibile, care ii devin dragi cititorului pe parcursul lecturii. Este o carte in interiorul careia ti-ar placea sa traiesti. Orice om interesat de tradatori si tradare ar trebui sa citeasca aceasta carte. Orice om interesat de Israel. Orice om interesat de celelalte fiinte umane.” (Die Literarische Welt)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
stapanul inimii mele

Carti cu Libertatea: Stapanul inimii mele, de Kelly Bowen

Next Article
Misterul Cinei de pe urma

Lansare de carte: Misterul cinei de pe urma, de Brant Pitre

Related Posts

Total
0
Share