fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte la Humanitas: “Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine insami”

invit-herta-31oct2014

Aveti planuri vineri, 31 Octombrie, pe la ora 19:00? Daca nu, va invit la Libraria Humanitas de la Cismigiu pentru a asista la prezentarea romanului “Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine insami” scris de celebra autoare Herta Muller, distinsa cu Premiul Nobel pentru Literatura.

Cartea poate fi comandata online:

Alaturi de Denisa Comanescu, care va modera acest eveniment, vor mai lua parte si Ada Milea, Corina Bernic, Florina Pirjol, Adina Dinitoiu si Cezar-Paul Badescu.

De asemenea vom putea viziona un colaj de filme cu si despre Herta Muller realizat de LiteraturHaus Berlin.

În nebunia totalitarismului, o tânără nu vrea să renunţe la fericire. Un roman de o mare putere de evocare, de o forţă aspră a cuvintelor ce se transformă în poezie şi frumuseţe, unul dintre cele mai importante ale autoarei germane nãscutã în România. Prin acest roman, Herta Müller ne oferă o explorare magistrală şi emoţionantă a felului în care dictatura ajunge să pună stăpânire pe întreg sufletul omului.

„M-au chemat. Joi la zece fix.“ O tânără fără nume, într-un oraş din România, o întâlnire obligatorie şi temută cu Securitatea regimului lui Nicolae Ceauşescu. Pe drum, în tramvaiul care o duce la interogatoriu, prin mintea protagonistei se perindă imagini şi figuri din viaţa ei: copilăria într-un oraş de provincie şi dorinţa aproape erotică pe care o manifestă pentru tatăl ei, prima căsătorie cu un bărbat care „nu mă putea lovi şi se dispreţuia pentru asta“, cumplitele poveşti despre deportare spuse de bunic. Apoi tânăra prietenă Lilli, ucisă de o santinelă la graniţa cu Ungaria când încerca să fugă din ţară; şi Paul, zilele şi nopţile lui petrecute mult prea adesea în alcool, dar şi clipele de fericire trăite împreunã cu el. Totul ţine de amintire şi se împleteşte cu prezentul, cu interogatoriile şi cu jignirile, cu spaima cotidiană şi cu stratagemele prin care gândirea încearcă statornic să evite prăbuşirea.

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reducerile zilei. 30 octombrie 2014

Next Article

De Halloween, Editura Nemira iti face programare la Doctor Sleep

Related Posts

Total
0
Share