fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte la Humanitas Cismigiu: “Lomografii” de Ioana Nicolaie

lomografii

Libraria Humanitas de la Cismigiu be asteapta joi, 23 iulie, ora 19, la lansarea volumului de poeme Lomografii de Ioana Nicolaie. La eveniment vor participa, alaturi de autoare, Angelo Mitchievici, Marius Chivu si Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

„Cartile mele de versuri sunt povesti. Au crescut pe un schelet narativ, s-au vertebrat epic, desi formal s-au folosit de artificiile stilistice ale poeziei. In Poza retusata am incercat sa fixez contorsiunile unei povesti de dragoste, in Nordul am vorbit despre copilarie, si trauma, si sentimentul de minoritar in ultimul deceniu de comunism, in Credinta am incercat sa-mi inteleg mai bine trecutul faulknerian si convulsiv, iar in Autoimun am vorbit despre boala, maturitate si implacabil.

Fiecare poezie e, de fapt, un fragment al istoriei pe care o subintinde. Prin urmare, orice antologare e aproape imposibil de facut. Am operat totusi o selectie pe primul volum, caruia i-am adaugat si cateva texte inedite, pe cand Autoimun, de pilda, este inclus integral. Celelalte doua carti reiau antologia Cenotaf, aparuta in anul 2006.“ (Ioana Nicolae, iunie 2015)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Cartea vietii", de Deborah Harkness cu doar 20,96 lei (58% reducere)

Next Article

Noutati pentru copii de la Editura Girasol

Related Posts

Total
0
Share