fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: Maria Tănase. Artista, omul, legenda, de Stejărel Olaru

Maria Tănase

Editura Corint vă invită la evenimentul de lansare a volumului Maria Tănase. Artista, omul, legenda de Stejărel Olaru, vineri, 1 noiembrie, ora 18:30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Cartea face parte din colecția Corint Istorie Autori Români.

Vor participa la eveniment:

  • Stejărel Olaru – autor
  • Aurora Liiceanu – psiholog, scriitoare
  • Elise Stan – realizatoare de emisiuni de televiziune
  • Cristian Teodorescu – scriitor

Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Scrisă de istoricul Stejărel Olaru, această carte despre Maria Tănase este prima biografie completă a artistei. Autorul a studiat documente de arhivă din România și străinătate încercând să scoată la lumină, dincolo de mit și legendă, viața și activitatea celei mai îndrăgite artiste a românilor, în care luminile și umbrele alternează ca într-o pictură a lui Caravaggio.

„S-a scris mult despre Maria Tănase, needificator. Melodrama, sentimentalismul, senzaționalismul ieftin au făcut neclară imaginea unui personaj intrat oricum în legendă. Stejărel Olaru ne oferă o cu totul altfel de carte, remarcabilă prin valoarea ei documentară și cuceritoare prin talentul literar cu care a fost scrisă. Știam că Stejărel Olaru este un istoric eminent, nu știam că este și un scriitor de elită. Am aflat acum. Este una dintre cele mai bune cărți apărute după 1989.” Alex. Ștefănescu

„Stejărel Olaru, cu mult talent scriitoricesc, cu înclinație de «detectiv psihosocial», cu aplecare maniacală asupra detaliilor, este ca o umbră care în această carte a însoțit destinul cântăreței. Maria Tănase trebuie căutată în simbioza între ea, ca om și artist, și vremea ei. Că era slobodă la gură, dar și în comportament, cuceritoare ca prezență scenică și ca voce, cu un autentic chef de a trăi prin cântec, nativ charismatică, generoasă și iubitoare de oameni, dar și trădată de ei, opusul parvenitismului, de o simplitate uluitoare, este adevărat. Că și-a dorit cu ardoare să cânte ca o pasăre liberă, știind că mereu se va întoarce în colivia de unde a plecat și unde s-a născut, că această libertate i-a fost luată, veți afla din această carte, pentru că, da, Maria Tănase este o legendă.” Aurora Liiceanu

STEJĂREL OLARU este istoric și politolog, expert în istoria serviciilor de informații, autor al mai multor cărți și articole. De-a lungul timpului a realizat și emisiuni și reportaje pe teme de istorie a comunismului.

Comandă cartea Maria Tănase. Artista, omul, legenda, de Stejărel Olaru, cu reducere, de la Elefant, Cartepedia sau Libris.

Comunicat Editura Corint

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Matteo Strukul

Întâlnire prin Skype cu scriitorul Matteo Strukul

Next Article
Humanitas

Lichidare de stoc la cărți Humanitas - prețuri de la 2 lei cartea

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share