fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Nautilus de Ioana Baldea Constantinescu

Nautilus

Editura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 11 mai, ora 19, la lansarea romanului Nautilus de Ioana Baldea Constantinescu. La eveniment vor vorbi, alaturi de autoare, criticul literar Tania Radu si scriitorul Radu Paraschivescu.

Ioana Baldea Constantinescu imbina in acest al doilea roman al sau, asa cum a facut-o si in Dincolo de portocali, fascinatia pentru personajele misterioase si curiozitatile din vremuri indepartate cu o emotionanta poveste contemporana. Nautilus ne poarta astfel pasii prin Parisul zilelor noastre – unde un tanar doctorand se documenteaza vreme de cativa ani pentru lucrarea sa – si in Franta de secol XIV, pe urmele faimoasei Reine Blanche, prima colectionara a Evului Mediu. Fie ca scrie despre obiecte frumoase si rare, despre iubiri diafane, despre ciuma care decimeaza un sat intreg sau despre suferinta unui baietel autist captiv in lumea lui, Ioana Baldea Constantinescu isi construieste frazele cu pricepere si delicatete de bijutier, intr-un stil deja inconfundabil.

”Am decupat momente, franturi de conversatie, unele sunt aproape literale, dar nu am un personaj facut dupa cineva, si asta ma bucura, pentru ca nu traiesc cu teama ca cineva se poate recunoaste sau ma poate recunoaste. Sunt franturi de mine peste tot, dar, dincolo de asta, este acel «Call me Ishmael» pe care numai Melville l-a stapanit cu desavarsire, conventia aceea care-ti face bucati un gand si ti-l pune in zece capete. Imi place acest joc, pentru ca este periculos si greu in acelasi timp.” (Ioana Baldea Constantinescu)

Ioana Baldea Constantinescu s-a nascut in 1979 in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Bucuresti, specializarea engleza–spaniola, si are un masterat in studii culturale americane la aceeasi facultate. Din 2001 pana in prezent, lucreaza ca jurnalist in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune: este moderator, producator, coordonator cu interese in zona de documentar, feature, sound art, sound environment. Dintre emisiunile produse sau moderate: StoryMania, 5th Avenue, Orasul vorbeste, Espresso. A realizat interviuri cu David Lodge, Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss, Sarah Dunant, Alain de Botton, Joanna Kavenna, Printul William Lobkowicz, Mircea Cartarescu, Filip Florian, Roxana Davidescu, Ana Wagner. Expune, de asemenea, instalatii audio: Sycorax (obiect virtual in cadrul proiectului de arta contemporana Contemporary Nightmares, iulie 2010), I Wear My Ego On My Face (la Targul de bijuterie contemporana, Sala Dalles, noiembrie 2012), Orasul cu cercel de perla (la Targul de bijuterie contemporana, Sala Dalles, noiembrie 2013). Colaboreaza cu articole, recenzii, cronici de calatorie, interviuri la Esquire, Harper’s Bazaar, Elle, The One, Cosmopolitan, LiterNet.ro.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Caravana EUB

Caravana EUB „înfloreşte” la Iaşi

Next Article
cristian muntean

Cristian Muntean, autorul lunii mai la Libris. Cărți cu reducere și autograf

Related Posts

Total
1
Share