fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Patima si desfatare. Despre lucrurile marunte ale vietii cotidiene in societatea romaneasca

Libraria Humanitas de la Cismigiu ne asteapta joi, 20 august, ora 19, la lansarea volumului Patima si desfatare. Despre lucrurile marunte ale vietii cotidiene in societatea romaneasca, 1750-1860 de Constanta Vintila-Ghitulescu.

La eveniment vor participa, alaturi de autoare, istoricii Andrei Oisteanu si Ovidiu Cristea, scriitoarea Ana Barton si jurnalista Iuliana Alexa. Dezbaterea despre aceasta fascinanta istorie a vietii cotidiene romanesti din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea va fi moderata de Catalin Strat, redactor Humanitas.

Cartea va putea fi cumparata de la Elefant / eMAG / Libris.

“Va puteti imagina astazi, cumparand un covrig de pe Podul Mogosoaiei, cum mirosea pe la 1800? Boierii se opreau in dreptul simigeriilor si cereau covrigi, imbiati de mirosul de coca proaspat scoasa din cuptor. Mirosul de covrigi proaspat scosi din cuptor, bine tavaliti prin susan sau prin mac, se estompa spre pranz, cand, de prin bucatarii, veneau mirosuri de borsuri si de fripturi sfaraind pe carbunii incinsi, de ceapa sparta si frecata cu sare, de branza de burduf si de masline, de busuioc topit in unt.

Este ceea ce va propun prin aceasta carte, dorind sa recompunem scene de viata cotidiana din jurul anului 1800, asa cum le-am imaginat dupa lecturi multiple prin labirintul trecutului.” (Constanta Vintila-Ghitulescu)

patima-si-desfatare

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Soţii şi concubine, de Tong Su

Next Article

Fericiţi cei fericiţi, de Yasmina Reza

Related Posts

Total
0
Share