fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Peisaj dupa isterie de Mircea Cartarescu

Peisaj dupa isterie

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 9 mai, ora 19, la lansarea volumului Peisaj dupa isterie de Mircea Cartarescu. La eveniment vor vorbi Oana Pellea, Gabriel Liiceanu si Mircea Cartarescu. Seara se va incheia cu o sesiune de autografe.

“Un scriitor adevarat ia asupra sa suferinta umana de orice fel ar fi ea si-ncearca s-o transforme, alchimic, in frumusete. Nu frumusete pieritoare si inutila, ci acea frumusete care, dupa spusele lui Dostoievski, «va salva lumea». Scriitorul, ca intelectual, se poate implica politic, social, moral in viata comunitatii sale, poate fi (si trebuie sa fie) un purtator de cuvant al binelui si-al adevarului, un luptator contra demonilor care au bantuit si vor bantui etern fiinta omeneasca. Dar, ca artist, menirea lui e sa produca din toate acestea frumusete. Daca un scriitor rateaza in privinta calitatii operei sale, curajul sau civic nu va mai fi la fel de aproape de sufletul cititorilor sai.” (Mircea Cartarescu)

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
2
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Enescu şi hora razelor de soare

Atelier de poveste: Enescu şi hora razelor de soare

Next Article
Căsătorie de plăcere

Lansare de carte: Căsătorie de plăcere, de Tahar ben Jelloun

Related Posts

Total
2
Share