fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte regala la Resita, Caransebes si Lugoj

Margareta_Portretul-PrincipLuni, 24 martie, Curtea Veche Publishing invită cititorii la o serie de evenimente regale în Reşiţa, Caransebeş şi Lugoj.  În prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Radu vor avea loc prezentările volumelor “Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu şi “Margareta.

Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu Gheorghe, doar două dintre numeroasele volume regale publicate de editura Curtea Veche. Prima întâlnire cu cititorii va avea loc la Reşiţa, începând cu ora 12.05, la librăria “Semn de carte” (Str. Libertății nr. 13), fiind urmată de lansarea din Caransebeş, la ora 14.55, la Casa Municipală de Cultură “George Suru” (Str. Mihai Viteazu nr. 6). Evenimentul din Lugoj va avea loc la ora 17.05, în sala de consiliu a Primăriei Lugoj (Piaţa Victoriei nr. 4).  Intrarea este liberă, iar evenimentele vor include și sesiuni de autografe.

În aceeași zi, la ora 11.10 în Reşiţa (Liceul “Traian Lalescu”) şi la ora 14.05 la Caransebeş (Liceul Pedagogic), ASR Principele Radu va avea întâlniri cu elevii, părinții și profesorii pentru promovarea lecturii în rândul tinerelor generații. Alteța Sa va vorbi despre alegerea de a susține programul “Cărțile copilăriei”, inițiat de Curtea Veche Publishing, și de multiplele direcții de acțiune din cadrul acestuia pentru a readuce lectura printre plăcerile celor mici. Programul, bazat pe seria de cărți omonimă, luptă împotriva statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a interesului pentru lectură în rândul copiilor și dificultăţile acestora în înţelerea textelor.

“” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o minunată carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare, despre studiile și experiența comunitară, despre viața de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.

“” de ASR Principele Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României. Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

Comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Editura Adenium ne asteapta la la Targul de Carte, Muzica si Cadouri de la Bucuresti

Next Article

”Margaret Thatcher”, volumul 4 al Colectiei DVD ”Femei celebre” de la Jurnalul National

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share