fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: “Romania in lumini si umbre. 1909-1919” de Ethel Greening Pantazzi

Editura Humanitas si Fundatia Calea Victoriei ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu luni, 19 octombrie, de la ora 19, pentru o intalnire cu Dan C. Mihailescu, Sandra Ecobescu, Constantin Ardeleanu si Iustina Croitoru despre Romania in lumini si umbre. 1909-1919′ de Ethel Greening Pantazzi.

lumini-si-umbre

Cartea, recent aparuta in colectia “Memorii/Jurnale” in traducerea lui Constantin Ardeleanu si a Gabrielei Debita, “este un minunat amestec de istorii si istorie. Volumul debuteaza luminos, intr-o Romanie necontaminata de smogul revolutiei industriale si unde, cum marturisea autoarea, te puteai usor transporta in secolul al XV-lea. Luminile unui trai confortabil si indestulat se sting parca simbolic in seara intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial, in vara anului 1916. Semnalul de alarma ce anunta un raid aerian chiar in acea noapte de 14/27 august si intunericul ce acopera Capitala deschid o perioada intensa in viata familiei Pantazzi. (…)

Victoria bolsevicilor, in toamna anului 1917, a schimbat total viata linistitei colonii romanesti din Odessa, iar arestarea sotului autoarei, alaturi de alti reprezentanti ai protipendadei romanesti, a prilejuit si momentul de eroism al canadiencei, dupa intalnirea cu un curajos compatriot, celebrul colonel Boyle. insa dincolo de toate acestea, cartea lui Ethel Greening Pantazzi ramane o istorie frumoasa despre romani in vremea in care luminoasa Belle Époque facea loc intunecatului Grande Guerre.” (Constantin Ardeleanu)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

O zi din viaţa lui Ivan Denisovici, de Aleksandr Soljeniţîn

Next Article

Istoria Urâtului, ediţie îngrijită de Umberto Eco

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share