fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: Shylock este numele meu, de Howard Jacobson

Shylock este numele meu

Editura Humanitas Fiction va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 7 decembrie, ora 19, la lansarea romanului Shylock este numele meu al celebrului scriitor britanic Howard Jacobson, publicat in traducerea Danei Craciun, in colectia ”Raftul Denisei”, coordonata de Denisa Comanescu.

Romanul Shylock este numele meu, de Howard Jacobson poate fi cumparat online de la Libris sau eMAG.

Shylock este numele meu, o reinterpretare brianta a piesei Negutatorul din Venetia, este cel de-al doilea roman aparut in cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare, un remarcabil proiect literar britanic demarat in 2015, la 400 de ani de la moartea marelui Will, preluat de edituri prestigioase din 28 de tari si care propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de catre unii dintre cei mai bine cotati scriitori actuali.

La eveniment vor vorbi domnul Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Ioana Baldea Constantinescu, scriitoare si jurnalist cultural, Madeea Axinciuc, director al programului interdisciplinar de Studii Religioase – Texte si Traditii al Universitatii din Bucuresti si Andreea Rasuceanu, critic literar. Actrita Maia Morgenstern va citi un fragment din carte. Moderatorul serii va fi Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

”In Shylock este numele meu, Howard Jacobson isi da intreaga masura a talentului sau. El ia temele piesei lui Shakespeare si le trateaza cu umor negru si multa inteligenta. Nu exista astazi un scriitor de limba engleza mai amuzant decat el.” (Jewish Chronicle)

Celebrul negutator din Venetia se intoarce in literatura prin intermediul unei abordari contemporane a piesei lui Shakespeare. Shylock e aici un personaj dotat cu o inteligenta incisiva si multa pasiune, preocupat de teme legate de identitate, compasiune, dreptate si razbunare. In aceasta noua, provocatoare interpretare, Shylock apare deopotriva ca personaj de sine statator, dar si ca proiectie a constiintei lui Strulovitch, un abil negustor de arta. Dialogurile spumoase, de un umor amar dintre cei doi reprezinta motorul ascuns al romanului, mai ales in secventele in care dezbat probleme fierbinti ale contemporaneitatii: ce inseamna sa fii evreu sau sa fii numit astfel de ceilalti, modificarea relatiilor dintre parinti si copii sau cum se manifesta dragostea in interiorul familiei.

Howard Jacobson s-a nascut pe 25 august 1942, la Manchester. A crescut in Prestwich si a fost educat la Stand Grammar School in Whitefield, apoi a urmat Downing College, Cambridge. A predat trei ani la Universitatea din Sydney, apoi la Selwyn College, Cambridge. Este autorul a paisprezece romane, care i-au adus premii importante. Printre acestea, No More Mister Nice Guy, care deschide, in 1998, seria romanelor care il fac celebru, Who’s Sorry Now? (2002), The Making of Henry (2004), Kalooki Nights (2006, aflat pe lista lunga la Man Booker Prize), The Act of Love (2008). A primit Bollinger Everyman Wodehouse Prize pentru The Mighty Walzer (1999) si apoi pentru Zoo Time (2012). In 2010 i-a fost inmanat Man Booker Prize pentru The Finkler Question si s-a aflat pe lista scurta din nou, in 2014, pentru o alta carte, J. Romanul Shylock este numele meu (Shylock Is My Name, 2016) este o reinterpretare a piesei Negutatorul din Venetia, parte a Proiectului Hogarth Shakespeare. Howard Jacobson e autorul mai multor opere de nonfictiune: In the Land of Oz, 1987; Roots Schmoots: Journeys Among Jews, 1993; Seriously Funny: From the Ridiculous to the Sublime, 1997; Whatever It Is, I Don’t Like It, 2011. Este coautor, alaturi de Wilbur Sanders, al unei carti de referinta: Shakespeare’s Magnanimity: Four Tragic Heroes, Their Friends and Families (1978).

Eveniment realizat in parteneriat cu British Council Romania.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
adulter

Lista Anutei: Zece carti despre adulter

Next Article
daniela andreescu

Daniela Andreescu, autoarea lunii decembrie în librăria online Libris

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share