fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte si sesiune de autografe: Quimera, de Paul Tanicui

Editura Humanitas ne invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 22 octombrie, de la ora 19, cu prilejul lansarii romanului Quimera de Paul Tanicui. O carte a initierii, surprinzatoare si incitanta, despre care vor vorbi Paul Tanicui, Mircea Florian, Mihai Iacob si Radu Paraschivescu. Actorul Bogdan Dumitrache va citi un fragment din roman, care va fi ilustrat live de artistii Sorin Nicolae si Vlad Chirca.

quimera-eveniment

Cartea poate fi cumparata cu o reducere frumoasa de aici.

“Am citit Quimera cu placerea pe care numai o carte fermecata, frumoasa, plina de poezie ti-o poate da. Paul Tanicui e un fel de ruda de sange cu Twain si Marquez. Are darul povestirii, dar si inca ceva la fel de important: este un scriitor liber! Poate primul scriitor roman liber de la 1989 incoace! Un talent profund contemporan, conectat la literatura de prima mana de oriunde in lume.” (Andrei Codrescu)

“Nu mi-am dorit o carte grea. Ba dimpotriva! Quimera e o carte aerisita, economicoasa, lipsita de balast, usor de citit, in principiu, date ale unei produs comercial. Structura ei de baza e alcatuita din secvente cinematografice legate intre ele printr-un montaj de atractie (tehnica descoperita de cineastul sovietic Sergei Eisenstein), fie ca am folosit elipsa ca formula de tranzitie, fie racorduri pe gesturi, fie pur si simplu, taietura la fotograma.

Quimera e, prin excelenta, o carte a emotiei. Emotia reclamand alta emotie, intr-o insiruire de stari care genereaza personaje, iar nu invers. Poate asta sa fie motivul pentru care am fost numit un scriitor liber. si de ce nu, elementele care fac din Quimera o carte inovatoare, cel putin in peisajul literaturii romanesti. Pana la urma, cheia e in carte si doresc oricui o va citi s-o descuie dupa bunul plac. Personal, mi-am legat inima de piept, privirea de fereastra, gandurile de cap, cuvintele de hartie, visele de noapte, tristetea intr-un degetar, ca sa-ti cant.” (Paul Tanicui)

Paul Tanicui a fost vanzator de carti, marochiner, sapator de fantani in fosta Yugoslavie, vanzator ambulant de carnati italienesti, topitor de plumb intr-un atelier de vitralii, copywriter in diverse agentii de publicitate, initiator, dezvoltator si producator al proiectelor muzicale Shukar si Shukar Collective, scenarist si regizor de film (Iagalo, Mousse au Chocolat, Two Lives), autorul cartii Traind pe credit, Brumar 2012. A lucrat la scrierea unui film comisionat de John Turturro, a contribuit ca producator la realizarea unui album world music sustinut de Peter Gabriel. A avut interviuri si articole dedicate proiectelor lui in Village Voice, BBC Washington, Swedish TV (SVT), Dilema Veche, Observator Cultural etc. Are in pregatire un volum de poezii si o car te despre lautarii din Taraf de Haidouks care urmeaza sa apara la HarperCollins.

Romanul Quimera de Paul Tanicui se gaseste cu mare reducere la eMAG.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

America, de Franz Kafka

Next Article

Pana la 89% reducere la toate cartile Humanitas + transport gratuit. Doar azi, 21 octombrie 2015

Related Posts

Total
0
Share