fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: “Singura pe Drumul Matasii. 80 de zile, 15 000 km, 2 500 de ani de istorie”, de Sabina Fati

sabina-fati-lansare

La Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 8 octombrie, de la ora 19, va avea loc lansarea fascinatei carti a Sabinei Fati Singura pe Drumul Matasii. 80 de zile, 15 000 km, 2 500 de ani de istorie.

Cartea va putea fi cumparata si online, de aici.

La eveniment vor vorbi, alaturi de cunoscuta jurnalista, Tania Radu, critic literar, Alina Inayeh, director Black Sea Trust for Regional Cooperation, Cristian Leonte, jurnalist si realizator TV si Lidia Bodea, director general Editura Humanitas.

La inceput am crezut ca sunt singura cu muntele, dar l-am zarit imediat pe soldatul tadjic, paznicul barierei din fata mea. Un urias incremenit, imbracat in manta lunga de postav si purtand caciula traditionala ruseasca revarsata peste urechi. Se uita la mine ca la ceva bizar. (…) Ii intind pasaportul, dar omul nu schiteaza nici un gest, se uita de departe si pe urma imi intoarce spatele. E 1 iunie 2014 si sunt plecata de 45 de zile in cautarea mea si a Noilor Drumuri ale Matasii. (…)

Cele cinci sau zece minute petrecute in fata barierei mi s-au parut ore si mi-am dat brusc seama ca sunt in fata unei garnizoane de militari salbaticiti de sederea in Pamir. Am vazut ca in jurul meu se strang toti baietii din garnizoana. Imbracati lejer si iesiti din cealalta baraca, bine incalzita, poarta slapi, pantaloni de trening cu genunchi labartati si bluze groase de bumbac. Se uita la mine ca la ceva bun de mancat si am senzatia ca ranjesc unul la altul. Incepe sa-mi fie frica. Ce pot face singura impotriva acestor zdrahoni? N-am nici o sansa, imi zic, si le zambesc ca unor oameni care m-ar putea ajuta.“ (Sabina Fati)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

EVENIMENT EDITORIAL: Nicolae Breban, Singura cale, Ediţia a II-a, şi Jocul şi fuga, roman inedit

Next Article

Scriitorii la Romană. La Diverta Romană - marti, 6 octombrie, de la ora 19.00

Related Posts

Total
0
Share