fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: “Uimitoarea istorie a lui Sabbatai Mesia” de Andrei Cornea

Libraria Humanitas de la Cismigiu ne invita joi, 9 iulie, ora 19.00, la lansarea cartii Uimitoarea istorie a lui Sabbatai Mesia de Andrei Cornea. La eveniment vor participa, alaturi de autor, Ioana Parvulescu, Andrei Oisteanu si Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

sabbatai-mesia

„Ce si cine mai suntem, cand ne-am pierdut prietenii, patria, cetatea, limba si Dumnezeul? Cum poate credinta modela lumea si ce te faci cand realitatea in care crezi te minte? E posibil ca, vreodata, sa apara o mare credinta unificatoare, un fel de esperanto al religiei, care sa-i apropie pe toti oamenii?

Sunt cateva din intrebarile grave ale caror fire strabat uimitoarea poveste a vietii lui Sabbatai Tevi, un fals Mesia nascut in anul 1626 dupa Cristos sau 5386 dupa calendarul evreiesc. Viata lui Sabbatai este reconstituita de doctorul Mehmet Akif pentru prietenul sau din tinerete, voltairianul Spiros Philippidis, in anul 1924, anul Conventiei pentru schimbul de populatii, hotarata de Tratatul de la Lausanne: musulmanii din Grecia aveau sa fie mutati in noua republica a lui Atatürk, iar crestinii ortodocsi din Asia Mica urmau sa fie adusi in Grecia. Istoria prezentului, care-i implica pe cei doi prieteni, se lasa insa acoperita de intamplarile din secolul al XVII-lea, pe care fiecare din ei le intelege altfel. Iar finalul este neasteptat…

Un roman plin de volute baroce, in care adevarul istoric si inchipuirea isi etaleaza deopotriva ispitele. Iar misterul din miezul lui «este cel al supravietuirii».“ (Ioana Parvulescu)

Cartea “Uimitoarea istorie a lui Sabbatai Mesia” poate fi cumparata si online, de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

OakOak şi Parisul vesel

Next Article

Pregatiti de Marea Evadare? Titluri Fantasy & Adventure cu 45% reducere

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share