fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare “Jurnal 1938-1945. Povestea unei fete care a supravietuit Holocaustului” de Helga Weissova

Joi, 26 februarie, de la ora 18:30, Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, ne invita la lansarea emotionantei carti “Jurnal 1938-1945. Povestea unei fete care a supravietuit Holocaustului” de Helga Weissova care va avea loc la Libraria Carturesti Verona.

Cartea poate fi cumparata si online, cu reducere, de aici.

La eveniment vor lua parte Elisabeta Lasconi, Roman Prosa, Mircea Dan Duta si Magdalena Marculescu.
Autoarea, Helga Weissova, va intra in direct cu cititorii prin Skype si va vorbi despre situatia actuala din lume si despre modul in care sunt priviti evreii in prezent.

jurnal-holocaust

Despre carte:

În 1938, Helga Weissová era o elevă din Praga. Împreună cu alţi 45 000 de evrei din oraş, familia Helgăi s-a confruntat cu primul val al invaziei naziste: tatălui său i s-a interzis să lucreze, iar ei să meargă la şcoală. Pe măsură ce vedea pe viu ororile naziştilor, Helga a început să-şi însemneze experienţele într-un jurnal.

În 1941, Helga şi părinţii săi au fost trimişi în lagărul de concentrare de la Theresienstadt. Acolo ea a continuat să scrie cu o acurateţe remarcabilă despre barăcile sor¬dide, raţionalizarea nemiloasă a hranei şi execuţii – dar şi despre speranţa la care n-a renunţat, chiar şi în cele mai cumplite condiţii.

La 15 ani a fost mutată, împreună cu mama sa, în lagărul de la Auschwitz. Aici victimele au fost sortate chiar de către Josef Mengele: la stânga, cei care mergeau la cuptoarele de incinerare, la dreapta, cei care erau cruţaţi. După zece zile, a fost deportată la Freiberg, lângă Dresda, scăpând iarăşi cu viaţă în urma unui marş forţat de 16 zile.
Din cei 15 000 de copii sub 16 ani închişi la Theresienstadt şi trimişi apoi la Auschwitz, doar 100 au supravieţuit. Vezi aici mai multe detalii.

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Conferintele practice pentru tineri Bookland Evolution - pentru cei care vor schimba lumea

Next Article

Spectacol caritabil: lansare de carte Iv cel Naiv

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share