fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare Litera: Libertate și evoluție. Ierarhii în natură, societate și știință, de Adrian Bejan

Libertate și evoluție

Volumul Libertate și evoluție. Ierarhii în natură, societate și știință”, de Adrian Bejan, este noua apariție editorială Litera, colecția Iq230.

Vă invităm astăzi, 4 aprilie, ora 18:30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, să luați parte la evenimentul de lansare a volumului. Întâlnirea va fi  moderată de Alexandru Morega, traducătorul volumului. Participă, alături de autor: Valeriu V. Jinescu, Nicolae Vasile, Viorel Bădescu.

DESPRE CARTE:
Volumul de față începe prin a ne prezenta designul familiar pe care îl găsim în jurul și în interiorul nostru (precum „ramurile” desenate de bazinele hidrografice, de plămânii umani, de sistemul circulator și de traficul din marile orașe). Ne arată apoi cum aceste sisteme sunt alimentate de motoare naturale care se află pretutindeni și cum acestea evoluează continuu datorită libertății. În cele din urmă, profesorul Bejan explică modul în care oamenii sunt conduși de forța „motoarelor“ care consumă combustibil și hrană. El arată că mișcarea lor disipează complet puterea motrice și o schimbă în mod constant pentru un acces mai facil, economii de scară, eficiență, inovație și viață.

Scrisă pentru un public larg de toate vârstele, inclusiv pentru cititori interesați de știință, de imagini din natură, de similaritate și de nonuniformitate, de istorie și de viitor, dar și pentru cei care își găsesc, pur și simplu, bucuria în jocul ideilor, cartea arată cât de numeroase concepte de „schimbare de design” capătă o justificare științifică solidă și cum ele coexistă alături de evoluția naturii, a societății, a tehnologiei și a științei.

DESPRE AUTOR:
Adrian Bejan este profesor universitar cu importante contribuții în termodinamică. După studii la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, și-a început cariera de cercetător la Universitatea din California, Berkeley, și-a continuat-o la Universitatea din Colorado, Boulder, iar în 1984 a fost numit profesor plin la Universitatea Duke, unde este Distinguished Professor. Este autorul a numeroase articole de specialitate și a peste 30 de cărți, între care: Entropy Generation through Heat and Fluid Flow, Convection Heat Transfer, Advanced Engineering Thermodynamics, Entropy Generation Minimization, Shape and Structure from Engineering to Nature, Design with Constructal Theory, Design in Nature: How the Constructal Law Governs Evolution in Biology, Technology and Social Organization și The Physics of Life: The Evolution of Everything (Fizica vieții. Evoluția pretutindeni, Humanitas, 2020). Este laureat al Medaliei Benjamin Franklin, al Premiului Humboldt, al Premiului Academiei de Științe din Turcia, iar în 2020 i s-a conferit din partea președintelui Franței titlul de Cavaler al Ordinului Palmes Académiques. I s-au conferit 18 doctorate onorifice din partea unor universități din 11 țări și este membru al Academia Europaea.

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Depravatul din Gorgani

Depravatul din Gorgani: povestea unui muzicant

Next Article
cupon Libris

Cupon Libris: minim 20% reducere + Transport Gratuit

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share