fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare “Sa radem cu Nea Marin” de Amza Pellea

Sambata, 13 decembrie, de la ora 17:00, Editura Humanitas ne invita la lansarea unei carti care s-a numarat printre cele mai bine vandute carti de la Targul Gaudeamus 2014 si anume Sa radem cu Nea Marin de Amza Pellea. Evenimentul va avea loc la Libraria Humanitas de la Cismigiu in prezenta invitatelor Oana Pellea, Irina Margareta Nistor si Lidia Bodea.

Despre carte:

„De Paşti 2014 am deschis manuscrisele lui.
Cu emoţie, chiar cu teamă. Teamă că amintirile mă vor întrista, că vor răscoli dorul, că vor învîrti lama de cuţit în rana nevindecată a lipsei lui…

Dorul a rămas dor, dar m-am trezit că rîd în hohote, că rîd cu lacrimi citind isprăvile lui Nea Mărin… şi din nou, ca în tinereţe, îmi era teamă că voi ajunge la finalul poveştii.

Foarte puţină lume ştie că textele cu Nea Mărin sînt scrise în totalitate de el, de Amza.
Un umor sănătos, fără pic de vulgaritate, un umor cu o ţîră de poezie, un umor curat. Ţi-e drag să citeşti, dar se mai întîmplă ceva: nu numai că parcă îi auzi vocea, dar ai impresia că îţi şi apare în faţa ochilor Nea Mărin din Băileşti… hîtru, sănătos, vesel.

Despre foile ce rămîneau pe birou peste noapte, foile scrise cu cerneală albastră, şi despre mirosul lor, un amestec de miros proaspăt de hîrtie, miros de cerneală şi parfumul lui tata, de lavandă, nu se poate povesti…“ – Oana Pellea

invit-neamarin-13dec2014

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Targ de cadouri la Nemira. Reduceri excelente la carti si jucarii

Next Article

Dor de parinti

Related Posts

Total
0
Share