fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare si sesiune de autografe – Inocentii, de Ioana Parvulescu

InocentiiEditura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu luni, 5 decembrie, ora 19, la lansarea romanului Inocentii de Ioana Parvulescu. Alaturi de autoare vor fi prezenti Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihailescu, Mircea Cartarescu si Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe.

Bestseller la Gaudeamus 2016, Inocentii e al treilea roman publicat de Ioana Parvulescu, dupa Viata incepe vineri (2009) si Viitorul incepe luni (2012). Viata incepe vineri a obtinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatura; romanul este tradus in peste zece limbi europene.
Doua viziuni asupra lumii: cea a unei fetite care vede lucrurile intr-un fel extrem de personal si cea a femeii care descopera secretele inecate in trecut. Naivitatea comica a primei voci invinge melancolia celei de-a doua. Casa de pe strada Maiakovski (fosta si viitoare Sfantul Ioan) din Brasov devine un surprinzator personaj cu memorie si constiinta.

Romanul Inocentii, de Ioana Parvulescu poate fi cumparat online de la eMAG sau Carturesti.

  • Parerea editorului: Poate ca inocenta e varsta la care ar fi trebuit sa ramanem pentru a da un dram de decenta speciei umane. Cartea aceasta, frumoasa ca un basm adevarat, este povestea unei lumi de copii in care ”caderea” n-a avut inca loc. Citind-o, ne leganam cu gandul ca am fi putut fi altfel. E o bunatate in aceste pagini, care trezeste in noi nostalgia unei lumi pierdute.
  • Parerea redactorului: Un oras plin de istorie, o strada plina de evenimente, o casa cu personalitate, o fetita care afla ca totul poate sa devina spectaculos pe lume. si o scriitoare care o poate dovedi. Cu inocenta.
  • Parerea autoarei: Un roman despre cum se poate inota in timp si in timpuri fara sa te ineci. Ar fi bine sa fie citit fara grija varstei proprii. Si fara orice alte griji, de altminteri. Aceasta e o urare!
  • Parerea lui Vlad: Inocenta e singura cale prin care timpul devine reversibil. Despre asta e vorba aici.
  • Parerea neoficiala a PR-ului: Se citeste cu incordare. As fi vrut sa nu se mai termine.
  • Parerea mamei-mari, personaj principal: Totul e cu chin in viata.
  • Parerea bizara a anticarului, personaj secundar: Castiga cine ajunge ultimul la linia de sosire.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Trei saptamani in Anzi

Lectura publica si sesiune de autografe: Trei saptamani in Anzi cu Marius Chivu

Next Article
Scenariu pentru dragoste

Recenzie la cartea Scenariu pentru dragoste, de Ana Damian

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share