fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansarea cartii «”Viata e reala doar atunci cand „Eu sunt”» din Colectia „Gurdjieff” la Editura Herald

afis_lansare_viata_e_reala_fbevent-04

Un eveniment care ofera sansa de a intalni si aprofunda invatatura transmisa de Georghii Ivanovici Gurdjieff

Editura Herald si Institutul Gurdjieff din Romania va invita vineri, 13 noiembrie, la un eveniment ce isi propune sa readuca in atentie opera pe care Georghii Ivanovici Gurdjieff a lasat-o mostenire umanitatii.

Evenimentul se va desfasura la Libraria Carturesti – Verona, in intervalul orar 19:00-21:00. Cu aceasta ocazie, vor rosti alocutiuni urmatorii invitati speciali:

  • Bedros Horasangian – scriitor, Editura Herald
  • Pierre Zuber – reprezentant al Institutului Gurdjieff – Paris
  • Cantemir Mambet– presedinte al Institutului Gurdjieff din Romania

I. Gurdjieff s-a nascut in anul 1866, la Alexandropol, oras situat langa granita dintre Rusia si Turcia, intr-o familie de greci si armeni, si a crescut in Caucaz, in zona de intalnire a mai multor culturi si rase stravechi. Negasind nici in stiinta, nici in religie, un raspuns la intrebarile sale despre adevaratul sens al vietii omului, a devenit convins, de la o varsta frageda, de existenta unei cunoasteri stravechi, transmisa din generatie in generatie si despre care credea ca este inca pastrata undeva pe Pamant.

Dupa aproape douazeci de ani de cautari in tinuturi indepartate din Asia Centrala si din Orientul Apropiat, in 1912 reapare in Rusia cu o invatatura profunda si practica despre sclavia interioara a omului si despre posibilitatile sale de evolutie individuala. Adunand cativa oameni in jurul sau, incepe Lucrul care va deveni misiunea sa pentru tot restul vietii. Dupa moartea sa, un grup format din cei mai apropiati discipoli, indrumati de Jeanne de Salzmann, si-a asumat responsabilitatea de a transmite invatatura mai departe. Acest grup a fondat centre in intreaga lume.

Prin intermediul Colectiei Gurdjieff, Editura Herald ofera publicului accesul la textele acestui autor.

„Aici nu se afla nici rusi, nici englezi, nici evrei sau crestini, ci numai aceia care urmaresc un scop – acela de a fi capabili sa fie.” (aforismul nr. 38, extras dintr-o inscriptie speciala, aflata deasupra zidurilor Casei de Studiu de la Prieuré). Copyright © 1924

Georghii Ivanovici Gurdjieff

Celor care doresc sa afle mai multe despre G. I. Gurdjieff si invatatura sa Editura Herald le propune, tradusa pentru prima oara in limba romana in editie autorizata, lucrarea: Viata e reala doar atunci cand „Eu sunt”.

Colectia Gurdjieff la Editura Herald

Viata este reala doar atunci cand „Eu Sunt”

Potrivit lui Gurdjieff insusi, cartile cuprinse in A Treia Serie (din care face parte si prezentul volum) sunt menite „sa ajute la nasterea unei reprezentari veritabile si nefanteziste a lumii reale, in sentimentele si activitatea mentala a cititorului si nu a acelei lumi iluzorii pe care o percepe acum”.

„«Ultima mea carte, cu ajutorul careia vreau sa impart cu semenii mei, creaturi ale Tatalui Nostru Comun, aproape toate secretele lumii interioare a omului ramase nestiute pana acum si despre care am luat cunostinta in mod accidental…»

Gurdjieff a scris aceste randuri in data de 6 noiembrie 1934 si s-a apucat indata de lucru. In cele cateva luni care au urmat el s-a consacrat complet elaborarii ideilor pentru aceasta carte.

Gurdjieff se adreseaza omului de astazi, celui care nu mai stie sa recunoasca adevarul sub diversele forme in care acesta i s-a revelat inca din cele mai vechi timpuri – acelui om profund nesatisfacut care se simte izolat, fara ratiune de a fi”.  (Jeanne de Salzmann)

In aceeasi colectie se afla in pregatire si traducerea autorizata in limba romana a lucrarii Aspecte din lumea reala.

Aspecte din lumea reala este un volum fundamental pentru intelegerea invataturii lui Gurdjieff. In spatiul francofon, ea este cunoscuta indeosebi sub titlul Gurdjieff parle a ses eleves („Gurdjieff le vorbeste elevilor sai”), iar in spatiul anglo-saxon, sub titlul Views from the Real World („Aspecte din lumea reala”). Volumul este o colectie realizata de principalii discipoli ai lui Gurdjieff, dupa moartea acestuia, si are la baza discutiile timpurii purtate la Moscova, Essentuki, Tiflis, Berlin, Londra, Paris, New York si Chicago. In 1973, volumul a aparut simultan in Statele Unite ale Americii si in Canada.

Eveniment Facebook

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lista Anutei: Zece romane de neuitat

Next Article

Cartea micului magician [Editura Litera, 2015]

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share