fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansarea romanului “La noi, cind vine iarna”, de Mircea Diaconu

la-noi-cand-vine-iarnaMarţi, 17 decembrie, la ora 19.00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) din Bucureşti va avea loc lansarea romanului La noi, cînd vine iarna de Mircea Diaconu, apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Fiction Ltd.”, şi în ediţie digitală.

Invitaţi, alături de autor: Carmen Muşat şi Cristian Teodorescu

Moderatoare: Bianca Burţa-Cernat

Văzută prin ochii unui copil, viaţa pare mai frumoasă. Iar dacă puştiul care locuieşte într-un sat din perioada obsedantului deceniu devine naratorul-personaj al unui roman, tragismul epocii este anulat de situaţiile comice create de naivitatea perspectivei acestuia. Fiorul primei iubiri pentru o fetiţă din vecini înfloreşte între castele imaginare şi aventuri în natură, locul în care trăieşte este un colţ de paradis, iar lucruri mărunte, precum o pijama nouă, pantalonii largi „de oameni mari” sau bomboanele fondante, sînt cele mai mari bucurii ale vieţii. Totul se schimbă însă cînd tatălui i se înscenează o infracţiune, iar băieţelul, fratele mai mare şi mama lor devin persoane indezirabile. Ceea ce nu-l împiedică pe protagonist să dea dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu care ar face cinste şi unui adult. Un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini – unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman –, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri.

Cartea o puteti cumpara si online, cu reducere, de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Noutate pentru copii de la Editura RAO: "Gemenii Templeton au o idee"

Next Article

Stiati ca un cadou invizibil costa mai putin inainte de Sarbatori?

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share