fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansarea volumului “Pe urmele mele in doua lumi: Romania – SUA”, volumul II

pe-urmele-mele-in-doua-lumiSambata, 24 mai, la ora 18.30, la Ateneul Roman (Strada Benjamin Franklin 1-3) va avea loc evenimentul de lansare a cărţii „Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi – cronica unei epoci” volumul II, de Simona M. Vrabiescu Kleckner, în prezenţa autoarei. Cel de-al doilea volum al cărţii constituie memoriile referitoare la viata autoarei în America, unde a emigrat în anii 1960 şi unde a devenit un cetăţean activ şi implicat. La eveniment, alături de autoare, vor lua cuvântul Andrei Dimitriu, Doina Jela, Gabriel Plesea, Crisinel Teodorescu, Valentin Hossu Longin.

Cartea reprezintă continuarea memoriilor publicate în 2013, ce dezvăluiau viaţa autoarei şi a familiei sale într-o perioada plina de efervescenţă culturală şi socială, dar şi de transformări marcante ale societăţii româneşti: anii ’30-’60.

În Statele Unite, unde a emigrat, Simona Vrabiescu Kleckner a obţinut două masterate, unul în informatică, la Universitatea Columbia, în 1969, iar celălalt în drept internaţional public, la Universitatea New York, în 1973. În SUA a lucrat ca asociat curator la Biblioteca Juridică a Universităţii New York, între 1969 şi 1974, ca şefă a Bibliotecii Juridice a ONU, între 1975 şi 1986, ca şefă a Secţiei de Referinţe şi Bibliografii a Bibliotecii Dag Hammarskjöld a ONU, între 1986 şi 1987 şi, în fine, ca directoare a Bibliotecii Curţii Federale de Comerţ Internaţional a SUA în perioada 1987–1996.

Cumpara cartea cu reducere

Între 1991 şi 1996 a fost copreşedinta organizaţiei ACORD, comitet politic pentru promovarea democraţiei în România, desfăşurând o intensă activitate de lobby pentru ţara de origine la Congresul SUA şi la alte autorităţi americane. Din 1997 a fost aleasă preşedinta comitetului.

La invitaţia preşedintelui Emil Constantinescu, dna Vrăbiescu Kleckner a activat pro bono în cadrul Preşedinţiei României, în calitate de consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu vreme de 18 luni (iunie 1999 – decembrie 2000), interval de timp în care a locuit în Bucureşti. Activitatea ei în cadrul ACORD şi la Preşedinţia României este relatată în volumele publicate: O mărturie provocată — 1995–2000, Bucureşti, 2004 şi Din exil — Lobby în SUA pentru România, New York, 1990–1998, Bucureşti, 2006; Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi — cronica unei epoci, vol. I, Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2013.

Simona M. Vrăbiescu Kleckner este descendenta unei ilustre familii româneşti, fiică şi respectiv nepoată a lui Gheorghe Vrăbiescu şi Nicolae Vrăbiescu, remarcabili jurişti din perioada interbelică, şi nepoată prin alianţă a marelui profesor latinist Nicolae Herescu. A absolvit ea însăşi Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti în 1949, fără să poată vreodată profesa în domeniu, înainte de a părăsi, în 1965, România comunistă.

Comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

5 ani Libris. La noapte incep surprizele

Next Article

Exclusiv la elefant: "Ura, prietenie, dragoste, casatorie", de Alice Munro

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share