fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu de Italo Calvino

Lecţii americane

„Seară italiană“ la Librăria Humanitas de la Cișmigiu dedicată volumului Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu de Italo Calvino.

Editura Humanitas vă invită vineri, 19 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu de Italo Calvino, apărută recent în colecția „Biblioteca italiană“, în traducerea Oanei Boșca-Mălin, cu o prefață de Laura Di Nicola.
La eveniment vor vorbi Ioana Pârvulescu, Mircea Vasilescu, Alexandra Vrânceanu și Oana Boșca-Mălin.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

Lecţiile americane readuc la suprafaţă, după o lungă sedimentare în memoria unui cititor-scriitor, un intens, pasionat, constant dialog cu propriii clasici, necesari, de neînlocuit în existenţa omenească. Printre clasicii cu care dialoghează Calvino, în afară de cei ai literaturilor europene, cu precădere occidentale, se află clasicii din domeniul ştiinţific, antropologic, filozofic, psihanalitic, împletind cunoaşteri diferite prin înlănţuiri de citate, care proiectează întregi constelaţii, genealogii literare. Fiecare dintre aceste constelaţii intră în raport printr-un punct sau printr-un segment propriu cu alte constelaţii, constituind o uriaşă hartă stelară de lecturi, proiectată în straturile memoriei trecute şi viitoare.“ – Laura Di Nicola

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
EGGStraordinary Discount

🥚 EGGStraordinary Discounts! 😮 Cărți Ieftine - Reduceri până la 80%!

Next Article
Matilda

Matilda, de Catherine Hanley. De la războinic la regina Angliei

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share