fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lecții de seducție, de Pilar Sordo

Lecții de seducție
Vezi prețul cu reducere

V-ați întrebat vreodată de ce șefii, vedetele, guvernanții sunt cu atât mai de succes cu cât sunt mai carismatici? Ați ghicit, probabil din experiență personală: la mijloc este seducția. Și nu (neapărat) cea cu finalitate sexuală, ci aceea de fiecare zi, cea cu încărcătură socială, seducția care îi face pe patronii cu dinți albi să zâmbească atunci când cer îndeplinirea unei sarcini, obținând astfel ceea ce doresc mai repede și mai bine decât șefii care nu apelează la mijloacele de seducție „benigne”, cele de peste tot și de tot timpul. La această abordare se oprește Pilar Sordo, în cele 12 Lecții de seducție pe care le oferă relațiilor sociale de mileniu trei. Cu atât mai mult cu cât „publicitatea și mediile de comunicare valorizează preferențial tot ce are legătură cu comportamentul sexual”.

Fiecare lună a anului are „lecția” proprie și orice persoană se poate regăsi în paginile volumului Lecții de seducție, fie că este vorba despre cei singuri sau despre oameni căsătoriți, fie că apelează la acest debut de dezvoltare personală pe component seducție „publică” cei aflați la începutul unei relații sau după ani buni de parteneriat afectiv.

De ce se poate vorbi aici despre dezvoltare personală? Pentru că apelul la seducție are o mulțime de fațete și de motivații – poate fi nativ sau deprins, poate fi instinctiv sau educat, poate fi un mijloc sau o unealtă. Autoarea, psiholog de profesie, este avizată asupra impactului pe care seducția îl are într-o societate și își propune să pună în lumină ceea ce contează din acest proces, ceea ce ne transformă ca oameni – aspectul pozitiv al seducției – și nu ceea ce ne deformează imaginea cotidiană („poza unei femei dezbrăcate pe reclama la un tractor”). Acestea fiind clarificate, cititorul se poate concentra pe un concert al seducției frumoase, utile și curate, pe care poate nu l-ar fi putut bănui nici în el însuși. În opinia autoarei, noțiunea de seducție are toate motivele și argumentele pentru a fi extrapolată la stratul superior al construirii încrederii în sine și spre diminuarea unor aspecte personale de care nu suntem mulțumiți. Toate acestea, după cum se știe, cu un impact major asupra fiecăruia dintre oamenii contemporani, care trăiesc într-o lume centrată pe imagine și rămân, totuși, din păcate, obsedați de a copia modele (inclusiv tăindu-și nasurile la chirurgii esteticieni…).

Așadar, calendarul seducției, la care ne îmbie Pilar Sordo în Lecții de seducție, este un orar de redescoperire de sine și de farmec personal propriu care poate seduce în (mai) toate cazurile dacă este conștient, asumat, educat și exploatat cu bun simț, cu scara valorilor intactă și în poziția corectă. Suntem îndrumați să devenim irezistibili prin noi înșine și nu prin poze, să construim relații durabile prin farmecul personal din dotare și nu prin „copy-paste” de comportament. Iar asta începe cu oglinda din fața propriei persoane. În modul cel mai… seducător, autoarea ne întreabă dacă înainte de toate suntem noi înșine seduși de noi, dacă ne placem, dacă știm să ne considerăm fermecători. În funcție de răspunsul onest, din intimidate, al fiecărui cititor, Sordo ne propune acceptarea propriei persoane în ianuarie sau explorarea fanteziilor în octombrie… Așadar, tabloul este complet, de la corectarea greșelilor frecvente în relații (inclusiv de muncă) la percepția despre lenjeria intimă. Seducerea celorlalți începe cu cea direcționată spre sine…

Cartea Lecții de seducție, de Pilar Sordo poate fi cumpărată cu reducere de la eMAG sau Cărturești.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Atelierul de Scriere Creativă în SF & Fantasy, ediția a 4-a

Next Article
recomandări

Recomandările zilei - 6 octombrie 2016

Related Posts

Total
0
Share