fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Liceenii bucuresteni, fata in fata cu modelele lor

Logo_Bookland_evolution_Fin

Liceenii din Bucuresti vor avea oportunitatea să întâlnească unele dintre cele mai marcante personalități ale României, să le cunoască povestile de viață si să le adreseze întrebări în cadrul Conferințelor practice BookLand Evolution – un eveniment care debutează pe 10 martie 2014, la Biblioteca Națională din Bucuresti.

În fiecare seară, de luni până vineri (10-14 martie), în intervalul orar 18:00 – 21:00, vor urca pe scenă câte trei profesionisti, liceenii participand GRATUIT si ascultandu-i pe: Chinezu, Simona Catrina, Mihaela Tatu (Luni), Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran (Marți), Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu, Cristi Martin (Miercuri), Florin Chilian, Rucsandra Hurezeanu, Andreea Marin (Joi), Ovidiu Tender, Berti Barbera, Andi Vasluianu (Vineri). Ziua de sâmbătă va fi dedicată  unei acțiuni de voluntariat, in cadrul careia liceenii vor „instala” carti gratuite in spatiile protejate din zona Piata Unirii.

Mihaela Tatu „Am puține ființe sau situații în care pot să spun că am încredere; nu pentru că sunt suspicioasă sau pentru că-mi place să ating / să simt… însă am încredere completă în noua generație, pentru că îmi cunosc fiica si colegii ei si văd ce interes au față de tot ce-i înconjoară. Ei sunt viitorul acestei țări. Pe ei îi privesc ca pe un viitor autentic, pentru că generația mea e canapelistă, obosită, deprimată”, spune Mihaela Tatu.

Pe măsură ce îmbătrânesc, încep să respect din ce în ce mai mutl vorba românească “cât trăieşti, tot înveţi”. Căci mare adevăr grăieşte… De foarte multe ori, cei mai mulţi dintre noi suntem tentaţi să dăm din umeri a nepăsare când auzim astfel de vorbe şi să mergem înainte, mai bine sau mai rău, cum ne pricepem, pe calea pe care ne-am ales-o. Dar, pe parcursul acestui drum, unii dintre noi ne dăm seama că ne rămân alăruti doar cei care au decis ca a învăţa permanent, a te educa mereu şi mereu sunt tot atâtea modalităţi de a “prinde viteză” pe acest drum :) Căci în momentul în care conştientizezi faptul că ştii că nu ştii, în momentul în care a vrea să înveţi mai mult înseamnă pentru tine a vrea să devii mai bun, ei bine, dragilor, abia atunci sunteţi pe drumul cel bun. Vă urez călătorie plăcută :)”, declară Cristian China Birta (Chinezu).

Caravana Conferințelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 22 orase din țară, poposind timp de o săptămână în fiecare. Următorul oras din itinerariu este Ploiesti.

Pe durata celor 120 zile (10 martie – 15 iunie & 22 septembrie – 14 decembrie), peste 500.000 de tineri vor putea să îsi descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional si să îsi lărgească orizontul mulțumită experiențelor si ideilor împărtăsite de cei 360 de profesionisti consacrați, care s-au alăturat BookLand Evolution.

BookLand Evolution le pregăteste liceenilor încă o surpriză: este vorba de platforma online inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship si part-time jobs în companii sau organizații din România.

Comunicat de presa BookLand

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Acorda-mi acest vals", un nou eveniment Humanitas

Next Article

Aniversare: Clubul de lectura Nemira implineste un an

Related Posts

Total
0
Share