fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Lunetistul”, de Marin Malaicu-Hondrari (Editura Polirom)

lunetistulÎn perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Malaicu-Hondrari îşi va întâlni cititorii din Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Braşov şi Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, Lunetistul, apărut de curând în colecţia Ego. Proza a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. În cadrul prezentărilor vor avea loc lecturi, discuţii şi şedinţe de autografe.

Marin Malaicu-Hondrari este autorul bestsellerului Apropierea (Cartea Românească, 2010), în curs de ecranizare în regia lui Tudor Giurgiu, precum şi a volumului Cartea tuturor intenţiilor (Cartea Românească, 2008, ediţia a II-a), o carte curată, puternică intelectual, a unui om care a trăit fapte nebuneşti şi a avut forţa să le noteze la rece. E cartea care ne îmbogăţeşte azi şi pe noi, cei ce iubim cu adevărat literatura (Mircea Cărtărescu)

Cu acest nou roman, Marin Malaicu-Hondrari renunţa la prudenţă şi se expune riscurilor, aşa cum Lunetistul renunţa la precauţii, iese din ascunzătoare şi încearcă să-şi trăiască viaţa.

În Camarile, o insulă aflată în plin război, un băieţel, Carlos, se strecoară în ascunzătoarea unui lunetist pentru a-l ruga să ducă o scrisoare unei femei din România. Lunetistul descoperă că femeia cu pricina e o iubită de-a lui din tinereţe, o femeie stranie, de un erotism tulburător.

Întâlnirea cu ea reînvie trecutul lor comun, de la adolescenţă în comunism până la alegerea ei de a trăi cu un alt bărbat, care îi oferea o altfel de viaţă. În acelaşi timp, lunetistul îşi dă seama că viaţa lui a rămas blocată într-o relaţie iluzorie, de care trebuie să se elibereze.

Deşi conştient de acest lucru, ani de zile continua să rămână prizonierul acelei poveşti de iubire, până când o întâlneşte pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuală, care pe nesimţite îi schimba viaţa. La fel, se schimbă radical şi viaţa lui Carlos, de la un băieţel orfan, adoptat financiar de o româncă, la un tânăr scriitor care învaţă să-şi domine viitorul incert.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Profesori, parinti, elevi - sunteti asteptati la Targul Educational Bucuresti

Next Article

Invata sa castigi timp!

Related Posts

Total
0
Share