fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Magia realitatii” la Humanitas

invit-science-22sep2014In perioada 22-28 Septembrie Libraria Humanitas de la Cismigiu gazduieste Bucharest Science Festival.

Luni, 22 Septembrie, de la orele 18:00 va avea loc venisajul expozitiei Otto Wichterle si de la orele 18:30 va continua cu o dezbatere de tema “Oameni de stiinta implicati in societate” moderatorul fiind Vlad Zografi si invitati Radu Filipescu, Emilian Mihailov si Jiri Sitler.

Marti, 23 Septembrie, de a orele 19:00 va avea loc dezbaterea cu tema “Intalnirea dintre fizica si matematica” cu Vlad Zografi ca moderator si invitatii Cristian Presura si Liviu Ornea.

Miercuri, 24 Septembrie, de la orele 19:00 va avea loc intalnirea cu astronautul american David Hilmers, moderator fiind Corina Negrea.

Sambata, 27 Septembrie, de la orele 17:00 va alea loc lansarea cartii Teoria universala de Stephen Hawking.

Încercând să lămurească momentul naşterii universului, cosmologia ultimelor decenii a ajuns în punctul cel mai fierbinte al fizicii: necesitatea elaborării unei teorii care să descrie toate interacţiunile din natură. Aici, dificultatea esenţială ţine de incompatibilitatea dintre relativitatea generală, valabilă la scară cosmică, şi mecanica cuantică, creată pentru a explica fenomenele de la scară microscopică. În “Teoria universală”, Stephen Hawking oferă o privire panoramică asupra temelor fundamentale de cercetare din cosmologie şi fizică: evoluţia universului, găurile negre, sensul şi semnificaţia timpului, teoria corzilor.

Moderator va fi Vlad Zografi si invitati Magda Stavinschi si Bogdan Gheorgiu.

Duminica, 28 Septembrie, de la orele 17:00 va avea loc lansarea cartii “Molecula morala” de Paul J. Zack.

Având o formaţie de economist, dar şi studii de neurologie, Paul Zak este acela care a descoperit legătura dintre eliberarea unei molecule – oxitocina – şi comportamentul empatic, pe care se bazează încrederea între oameni şi, în ultimă instanţă, prosperitatea unei societăţi. Poate că sună simplist, dar aceasta e concluzia unui spectaculos şir de experimente în care Zak a testat pornirea subiecţilor de a se încrede în semeni.

“Molecula morală” e povestea pasionantă a descoperirilor lui Zak şi, în acelaşi timp, o construcţie teoretică seducătoare, în care se întâlnesc biochimia şi ştiinţele despre om, societate şi economie.

Moderator va fi Vlad Zografi si invitati Octavian Jora si Dragos Cirneci.

Pe toata durata festivalului cartile din colectia de stiinta a Editurii Humanitas vor avea o reducere de 20 %.

Anuța Stănculeanu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Inapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici

Next Article

Concurs: castiga un exemplar din cartea "Fugara" de Alice Munro, oferit de Editura Litera

Related Posts

Total
0
Share