fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Mâine, de Guillaume Musso

Pentru cel de-al zecelea său roman, Mâine, Guillaume Musso a decis să jongleze cu timpul, spaţiul şi aparenţele dintr-o poveste de dragoste.

  • maineCarte publicata in 2014 de ALLFA
  • Cumpara cartea de aici
  • Colectia Strada Fictiunii Bestseller
  • Format: 130×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 336
  • ISBN: 978-973-724-874-9

Emma este o tânără din New York. Are 32 de ani şi se află în căutarea sufletului pereche. Matthew are aceeaşi vârstă, este văduv şi creşte singur o fetiţă de patru ani. Este un professor trist, marcat de pierderea frumoasei sale soţii Kate într-un tragic accident de maşină. Cei doi se cunosc pe internet şi, cum lumea virtuală este, totuşi… virtuală, îşi doresc rapid să se întâlnească faţă în faţă. Sosesc amândoi în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, în acelaşi punct, dar Emma în 2010 şi Matthew în… 2011.

Bărbatul realizează că această întâmplare îi dă ocazia să-şi salveze soţia de la moarte. Iar pentru Emma, episodul este debutul unei anchete care va depăşi tot ceea ce şi-ar fi putut imagina. Un joc al minciunilor? Fantasmele unuia? Manipularea celuilalt? Victime ale unei realităţi care îi depăşeşte, cei doi eroi îşi dau seama suficient de repede că la mijloc este mult mai mult decât un rendez-vous ratat.

Cum să te îndrăgosteşti de o femeie care se află la un an distanţă? Cum să depăşeşti drama recentă de a-ţi fi pierdut partenera de viaţă iubită pentru a putea să faci loc unei noi iubiri? Moartea este prezentă şi în ieri şi în azi, exerciţiul psihologic este dus la extrem, intriga este complexă şi manevrată subtil, cu valurile de spaţiu şi timp alternând fastuos. Este o luptă aspră a unor pesonaje ce sunt atrase unul de celălalt pentru a închide definitiv capitolul morţii şi a face loc vieţii.

Această abordare fantastică este o surpriză pentru fanii celui mai vândut autor francez al momentului, care şi-a obişnuit cititorii cu thriller-uri însângerate ce par să-i vină de minune şi pe care le gestionează cu măiestrie. Aceleaşi calităţi se află şi în Mâine, o poveste oarecum la antipod, ţinută în mână de scriitor cu aceeaşi abilitate narativă în fraze scurte, expresive, care lasă mult spaţiu de manevră imaginativă cititorului.

Fiecare capitol se încheie ca un fundal cinematografic. Filă cu filă, totul se încheie cu o concluzie a cărei logică nu ar fi putut fi prevăzută nici cu zece rânduri înainte. Ritmul este dens şi totuşi agreabil, autorul reuşind în aceleaşi fraze necomplicate să creeze atmosferă, să deseneze sentimente, să pună întrebări retorice. Şi fiecare pagină se încheie cu un moment de suspans, care trimite cititorul familiarizat cu Musso în acel background de thriller despre care aminteam.

Cumpara romanul Mâine, de Guillaume Musso de la eMAG / Elefant

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Amintiri, vise, reflecţii, de Carl Gustav Jung

Next Article

Rendez-vous literar. Reduceri mari la super-autorii Nemira

Related Posts

Total
0
Share