fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Marele incendiator. Cronica unui fapt divers, de Stelian Tănase

Marele incendiator

Editura Corint vă invită la un eveniment mult așteptat de fanii scriitorului Stelian Tanase: lansarea romanului Marele incendiator. Cronica unui fapt divers. Evenimentul va avea loc miercuri, 9 octombrie, ora 18:30, la demisolul Librăriei Cărturești Verona din București.

La eveniment vor participa:

  • Stelian Tănase, scriitor
  • Carmen Mușat, redactor-șef revista Observator cultural
  • Cristian Fulaș, scriitor

Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Trailerul oficial al romanului:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7C6O33w32jU

Marele incendiator. Cronica unui fapt divers este, în primul rând, o poveste de dragoste. Eroii romanului sunt Zoe, jurnalistă interesată de faptul divers, și Vivi, un fotograf cunoscut.

Pe fundalul acestei povești există un cronicar care narează neutru epopeea câinilor maidanezi și apariția în viața orașului a unui incendiator misterios pe care Poliția nu reușește să-l prindă, spre hazul și enervarea locuitorilor.

Un al treilea plan al poveștii prezintă personajele organizându-se pe simpatii, grupuri pro și contra, care se întâlnesc pe facebook. Trec la acțiune. Idolul lor este Marele Incendiator, un personaj mitic, un fel de haiduc din folclor în care toți își pun nădejdea.

Pe scurt este un “love story” clasic, cu toate ingredientele specifice. O iubire adevărată care, din cauza limitelor epocii, nu se poate împlini.

Cel mai important este că romanul atrage cititorul încă de la primele pagini. Lectura lui este cu totul captivantă. Nu trebuie să dai pagini în față ca să vezi ce se mai întâmplă. Soluțiile găsite de autor nu sunt deloc cele obișnuite, nici previzibile. Povestea pare ușor neverosimilă prin raportare la superficialitatea mentalului nostru comun, dar cu atât mai reală. Cei doi îndrăgostiți se pierd, pier tragic, ca în orice istorie gen “Romeo si Julieta”. Ei sunt sacrificați de o societate care nu caută adevărul. Acesta este rolul cronicarului omniscient care ne redă în roman o versiune a faptelor. Dar este oare cea adevărată?

Romanul Marele incendiator. Cronica unui fapt divers, de Stelian Tănase, poate fi comandat online, cu reducere, de la Libris sau Cartepedia.

Comunicat Editura Corint

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ziua Cărților

Ziua Cărților 📗 Reduceri de până la 70%

Next Article
Cum se distrau românii odinioară

Lansare de carte: Cum se distrau românii odinioară, de Adrian Majuru

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
1
Share