fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Matilda, de Roald Dahl

matei-matilda

Astăzi m-am decis că ar trebui să scriu și eu recenzii pentru Bookuria. Prima carte la care o să fac recenzie este Matilda, de Roald Dahl, de la Editura Arthur.

Hai să începem!

Matilda este o carte pentru copii, dar și pentru adulți. Cartea îți arată povestea amuzantă a unei fetițe de cinci ani, care de la vârsta de trei ani învățase să citească singură. Roald Dahl ne arată cu multă grijă ce părinți groaznici avea: tatăl ei era un infractor care dădea înapoi kilometrajul mașinilor ca să le vândă mai scump, iar mama ei era o femeie cicălitoare, nu foarte deșteaptă.

Toată viața Matildei este plină de chinuri – părinții consideră că mai bine se uită la televizor decât să citească – până când, la școală o întâlnește pe domnișoara Honey, învățătoarea. Aceasta o admiră pe Matilda pentru deșteptăciunea ei și nu pentru felul cum arată, așa cum făcea mama ei.

Adevărata aventură a Matildei începe când află că are puteri supranaturale. Să nu credeți că povestea urmează să devină un SF sau un thirller. De fapt, Matilda pornește într-o luptă cu directoarea Trunchbull care, fiind mătușa domnișoarei Honey, nu aprobă ca fratele ei, Magnus, să-i dea domnișoarei Honey bunurile pe care le merita.

Ca să o ajute pe domnișoara Honey, Matilda acceptă să-și folosească puterile supranaturale. Dar, voi probabil vă întrebați: cum putea ea să-și suporte părinții morocănoși? Ei bine, să nu credeți că nu o să se răzbune. Mie, personal, fazele în care Matilda se răzbună pe părinții ei, cu viclenie și curaj, mi s-au părut de-a dreptul hilare.

Cam asta am avut de spus, dar, oricum, vreau să vă mai recomand câteva cărți scrise de Roald Dahl: James și piersica uriașă, Marele Uriaș Prietenos și Vrăjitoarele. Oricum, toate sunt genul de cărți pe care le citești o dată, de două ori… și tot așa.

Matei Cercel
Total
0
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
creatorii de manechine

Creatorii de manechine, de Craig Cliff

Next Article

Cartea potrivită oricând îți va fi alături

Related Posts

Total
0
Share