fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Memoriile lui Michelle Obama bat recordurile de vânzări

Michelle Obama

Memoriile lui Michelle Obama bat recordurile de vânzări. „Becoming”, cartea de memorii lansată de Michelle Obama, s-a vândut deja în peste zece milioane de exemplare și poate deveni în curând cel mai de succes volum de acest fel din toate timpurile. Editorul a plătit 60 de milioane de dolari în 2017 pentru drepturile de publicare ale cărților soților Obama și așteaptă volumul fostului președinte al SUA, Barack Obama. (BBC)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

„The Other Americans”, de Laila Lalami. Ricoșeul gloanțelor din Siria, Afganistan, Irak. Moartea unui imigrant marocan într-un orășel din California dă la iveală secrete, minciuni, o moștenire a violenței din generație în generație. Astăzi, războaiele nu se mai limitează la spații geografice stricte; ricoșeul gloanțelor trase în Siria, Afganistan sau Irak are ecou pe străzile localităților americane. (The Guardian)

Cărți de la naștere. În ultimii trei ani, programul Books from Birth a livrat cărți pentru zeci de mii de copii din Washington. Părinții intră în proiect și li se livrează câte un volum la domiciliu în fiecare lună. Programul este susținut din fonduri publice. Potrivit statisticilor Centrului Național pentru Educație, copiii care citesc acasă de la vârste mici au un avantaj semnificativ la școală. (abcactiones)

Cărțile pentru copii abundă de animale. Animalele sunt personajele principale în majoritatea cărților pentru copii. În „This is Owl”, o carte interactivă semnată de Libby Walden și Jacqui Lee, este vorba despre o bufniță care este cam timidă pentru calitatea sa înnăscută de vânător nocturn. (Irish Times)

Editorii sunt supracalificați și subremunerați. În 2018, compania Books+Publishing a realizat o statistică din care a reieșit că forța de muncă din edituri este supracalificată (83%), în majoritate feminină (93%) și predominant mai prost plătită decât colegii bărbați pentru orele suplimentare – cu cel puțin zece procente. (The Guardian)

Moscova mai crede în cărți. În anii 1940, în Manhattan existau circa 300 de librării, astăzi mai sunt vreo 30. Londra și Parisul înregistrează același declin accentuat. Moscova, în schimb, este o abatere de la această regulă. Încă se mai văd rafturi cu cărți de fiecare dată când este trasă la o parte perdeaua câte unei case, iar Târgul anual de pe Krymsky Val atrage sute de mii de cumpărători. În aceste condiții, manifestarea a fost completată cu un festival al cărții, care are loc în fiecare iunie, în Piața Roșie. (The Moscow Times)

„The Twice-Born”, de Aatish Taseer. Înfloritoarea „industrie a morții”. India este tot mai cosmopolită pe măsură ce urcă în ierarhia puterilor emergente ale lumii. Mai este posibilă păstrarea vechilor tradiții în orașe care au devenit celebre tocmai pentru ele? În Benares, peste cinci milioane de pelerini vin anual să se roage, să se îmbăieze și să-și incinereze morții. Autorul a descoperit aici o adevărată „industrie a morții”, cât se poate de înfloritoare. (New Yorker)

Citește zi de zi recomandările noastre.

Cumperi o carte, primești versiunea electronică în dar. Compania Rough Guides oferă versiunea electronică a fiecărei cărți de călătorie pe care amatorii o cumpără sub acest brand. Programul începe de la 1 aprilie și ideea a fost preluată de la firma-soră Insight Guides, care a înregistrat un real succes cu acest proiect. Așadar, Rough Guides pentru Croația și Islanda vin la pachet cu variantele care se pot descărca electronic. (The book seller)

„Down To The Sea”, de Sue Lawrence. Reședința blestemată. Fosta câștigătoare MasterChef a lansat 18 cărți, dar pe segmentul thriller istoric, „Down To The Sea” este cel de-al treilea titlu semnat de Lawrence. Personajele Rona și Craig intră în posesia unui edificiu victorian pe care intenționează să-l transforme într-o locuință somptuoasă. În paralel, cu un secol în urmă, personajul Jessie Mack pornește în viață pe un drum nou, ce îl poartă la aceeași reședință, care, se pare, este blestemată. (Scotsman)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
reducere

Nu e Păcăleală! 50% Reducere la mii de cărți.

Next Article
Final Frontier

Toți #DragoniiDeBibliotecă sunt așteptați la a opta ediție Final Frontier

Related Posts

Total
0
Share