fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Mit sau realitate? (recenzie la romanul “Diavolul din Milano” de Martin Suter)

recenzie-diavolul-din-milanoDiavolul din Milano de Martin Suter, trad. Sanda Munteanu, Editura Humanitas Fiction, 2008

Romanul “Diavolul din Milano” de Martin Suter a fost distins cu Friedrich Glauser Preis in 2007 si a fost nominalizat pe lista scurta la International Dagger Award in 2008.

Povestea o urmareste pe Sonia, o fizioterapeuta care dupa o experienta traumatizanta se retrage la hotelul Gramander din Alpii elvetieni in incercarea de a-si relua activitatea profesionala si a scapa de trecut.

Trauma suferita atunci cand sotul ei incearca sa o omoare si trip-ul cu LSD i-au dereglat simturile devenind sinestezica o afectiune datorita careia simte, miroase si vede sunetele.

In momentul in care fostul ei sot urmeaza sa fie eliberat din inchisoare si tot ce lipseste este semnatura ei, Sonia decide sa-si reia activitatea profesionala si pleaca sa lucreze la hotelul Gramander din Alpii elevetieni nestiind nimeni unde se afla in afara de o buna prietena.

Desi credea ca isi va gasi linistea in mica localitate Val Grisch, Sonia este tulburata de cateva intamplari bizare care aparent nu au nici o explicatie cum ar fi: ceasul bisericii bate miezul noptii la amiaza, o cruce din vechiul cimitir este gasita rasturnata, intre culorile curcubeului ivit dupa ploaie apare o nuanta nepamanteana.

Intrigata de aceste intamplari ciudate, Sonia face legatura cu legenda diavolului din Milano despre care se spune ca a facut un pact cu frumoasa pastorita Ursina care se pare a rasturnat ordinea fireasca a lumii.

“Diavolul din Milano” este un roman scurt dar intens cu o poveste bine construita si ce imi place cel mai mult nu este previzibila.

Identitatea “diavolului din Milano” va fi o surpriza pentru cititori, iar Sonia este un personaj demn de admirat prin felul in care face fata traumei.

Recomand romanul celor pasionati de romanele pline de mister si suspans. Lectura placuta!

Anuta Stanculeanu

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Primele promotii din 2015 la libris. Peste 17.000 de carti cu reducere si transport gratuit

Next Article

Carti cu Libertatea: Pachet romantic de la Editura Lira din 14 ianuarie 2015 (6 carti la 29,99 lei)

Related Posts

Total
0
Share