fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Pe 23 aprilie, Arcul de Triumf este gazda cititorilor la Noaptea Cărților Deschise!

Noaptea Cărților Deschise

Editura Litera vă invită la o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise, pentru al 7-lea an consecutiv cel mai mare eveniment de încurajare a lecturii.

Pe 23 aprilie, de la ora 19.00 până la miezul nopții, Arcul de Triumf – simbolul victoriei și independenței în România – își deschide porțile și devine gazda extraordinară a cărților și cititorilor. O ocazie unică de a descoperi acest monument simbolic deschis special pentru public la Noaptea Cărților Deschise, amenajat cu spații inedite de lectură, biblioteci pentru cei mari și cei mici și zone multimedia de informare culturală.

O ediție specială unde așteptăm să se alăture comunității Noaptea Cărților Deschise – vechi și noi entuziaști ai cititului, prieteni ai cărților, promotori ai lecturii și educației în România. Biletul de intrare este de asemenea unul simbolic, așadar propunem participanților la eveniment să aducă o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărțile vor fi selectate și donate către biblioteci publice din zone defavorizate din țară.

Noaptea Cărților Deschise, Cartea la metrou, Micul librar, Zilele Literaturii Norvegiene, Clubul Printre Litere, Liniște-copiii citesc, Clubul de carte Litera sunt câteva dintre campaniile pe care Editura Litera le organizează în fiecare an cu scopul de a aduce cărțile în casele oamenilor și lectura mai aproape de preocupările lor zilnice. Cu precădere în Anul Cărții eforturile trebuie să fie comune și să prezinte mai multă implicare și responsabilitate socială, doar așa vom avea rezultate pe termen lung în educația copiilor noștri.” – Dan Vidrașcu, Director General Editura Litera 

Pasionații de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an pe 23 aprilie Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

Alături de prieteni ai cărților, copii, studenți, părinți, bunici, acest eveniment a devenit un adevărat manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depășit granițele țării – o realizare importantă pentru România, țară pe care statisticile europene încă o plasează la coada listei la capitolul obișnuințelor de lectură.

Mai multe detalii despre eveniment și noutăți în timp real vor fi disponibile pe pagina de Facebook a Editurii Litera.

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

O carte-tezaur descoperită după 350 de ani

Next Article
Isihasmul

Isihasmul - Drumul către Rugăciunea Inimii

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share