fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O carte fascinanta, delicata si moderna, despre lumea interioara a copilariei

coperta-1Dupa 1989, peisajul editorial romanesc a suferit un recul. Din diverse motive: economice, sociale sau chiar politice.

Ma intrebam de curand: „Oare ce mai citesc copiii de azi? Numai Harry Potter? Am saracit in imaginatie si creativitate, noi, romanii, atat de mult?”

Surpriza mi-a venit recent. Dar nu oricum, ci ca o explozie. De bucurie, de sensibilitate si talent. Ma refer la “Aventurile prichindelui Laslo” (editura A.T.U.), semnata de tanara scriitoare Mari Arsenie.

Desi este volumul de debut al autoarei, are toate valentele necesare ca aceasta sa fie numita deja scriitoare.

Sa ma explic. In cuvinte simple, directe, fermecate si usor accesibile copiilor, cartea se insinueaza in mod fericit in sufletul acestora. Universul miraculos al copilariei este dezvaluit si re-recreat cu sensibilitate, atentie si talent de Mari Arsenie. Concentrat pe felia de viata fascinanta a ideilor stiute si nestiute ale copiilor, volumul dezvolta spatiul viselor si al imaginatiei pana la granita dintre fantastic si miraculos.

Mari-ArsenieEste un gen de naratiune care este absolut necesar in spatiul literar al scrierii de carti pentru copii. De ce spun aceasta? In Epoca Internetului, copiii au depasit momentul strict al basmelor cu zane, printese si feti frumosi. Ei vor altceva. Mult mai mult.

Prin simplitate, originalitate si forta creativa, Mari Arsenie descifreaza, recreeaza, construieste si dezvolta, cu fiecare nou capitol al cartii, universul celor mici, acel taram unic, fabulos, al copilariei.

In universul copilariei descrise in carte, prietenia si credinta curata in Dumnezeu sunt valorile promovate cu sarguinciozitate. Crearea de personaje inedite, precum cele din lumea reala (bunicul, lupul, motanul puricele, uriasul tigru, Floarea-curcubeu, prichindeii Anne si Laslo), fie din cele apartinand lumii SF (printesa, Împaratul Maverick, Taramul Maldor, Taramul Prichindeilor, vrajitoarea,etc), de dialoguri surprinzatoare, de meditatii si confesiuni, tesute pe o intriga fascinanta, fac din acest prim volum un bestseller indiscutabil.

Pentru prichindei, viata devine, asfel, gratie întamplarilor prin care trec personajele si al relatiilor dintre ele, un joc inedit al cuvintelor, imaginilor si emotiilor pozitive.

Cu alte cuvinte, cartea de povesti “Aventurile prichindelului Laslo”, scrisa de scriitoarea Mari Arsenie, este o bijuterie de neuitat, indiferent de varsta pe care o ai. Fascinanta, moderna, delicata si remarcabila din toate punctele de vedere. In plus, beneficiaza de ilustratie, desene delicate si foarte expresive. Va invit, cu sinceritate, sa redeveniti copii!

Cristina Rhea

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti cu Libertatea: "Anotimpul pasiunii" de Meredith Duran

Next Article

Cercetare horror („Autoritate”, de Jeff VanderMeer)

Related Posts

Total
1
Share