fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

O ora inedita de educatie muzicala

ora-de-educatie-muzicalaVioloncelistul Răzvan Suma, solist–concertist la Corurile şi Orchestrele Radio este invitat special la „Ora de educaţie muzicală”, care are loc joi, 14 martie, de la ora 13, la Liceul Teoretic „Marin Preda” din sectorul 6. Recent, liceul a primit ca donaţie un pian de la şcoala de muzică nr. 3, iar profesoara Maria Ungureanu i-a ajutat deja pe elevii din clasa a X-a să înveţe partitura unui cântec pentru copii.

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Răzvan Suma, împreună cu realizatorii programului „Ora de educaţie muzicală”, Mirela Nicolae şi Cristian Marica, vor afla de la elevii Liceului Teoretic „Marin Preda” cum percep aceştia fenomenul muzical contemporan, de ce se îndreaptă gusturile adolescenţilor spre anumite genuri muzicale, cine îi învaţă să aprecieze sonorităţile, care este relaţia dintre muzică şi alte discipline şcolare. Bineînţeles că violoncelistul Răzvan Sumava răspunde întrebărilor sau nelămuririlor şi, evident, va cânta.

Proiectul „Ora de educaţie muzicală” doreşte să le transmită elevilor, prin orele deschise de muzică, competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promovează toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni, apartenenţa fiecărui individ la valorile perene ale umanităţii. De două ori pe lună sunt promovate în scolile din cartierele Bucureştiului, în rândul copiilor şi adolescenţilor, diverse genuri muzicale cu ajutorul muzicienilor profesionişti, solişti şi instrumentişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Campania Natională „Artistii pentru Artisti” - Editia 2013

Next Article

Timpul Prezent

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share