fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Olga Gudynn și Editura Pandora M te invită în lumea lui OLI

Aventurile râmei Oli

Începând din 16 iunie, cei mici vor avea un nou prieten bun, un personaj curios și temerar creat de Olga Gudynn – Oli, un pui de râmă aiurit, dar curajos, care trece prin tot felul de peripeții pentru a-și urma visul de a vedea lumea.

Aventurile râmei Oli este o poveste despre curaj și ambiție și, nu în ultimul rând, despre puterea miraculoasă a fructelor și legumelor.

Îi așteptăm pe toți cititorii mici sau mari în lumea magică a lui Oli! Lansarea cărții Aventurile râmei Oli va avea loc joi, 16 iunie 2016, la ora 18.00, în Grădina Cărturești Verona, alături de Mirela Retegan, Mihai Morar, Iuliana Tudor, Ioana Moldovan, Anca Serea, Loredana Groza, Maria Lucia Hohan și micuții lor. Vom colora și vom participa la ateliere de creație, vom povesti despre natură și mâncare sănătoasă, despre curaj și prietenie alături de Oli și de Olga Gudynn. Toți prietenii lui Oli vor primi în dar personaje haioase din Grădina Magică, făurite chiar de ei!

Fiecare carte Aventurile râmei Oli vândută va ajuta la amenajarea unui atelier de artă în Spitalul Marie Curie, pentru că ne dorim să înseninăm viața copiilor bolnavi de leucemie și cancer. Olga Gudynn va dona jumătate din drepturile de autor pentru amenajarea acestui atelier. Cealaltă jumătate aparține fiului ei, Andreas, care a fost coautor. Andreas este mare iubitor de animale și își dorește să facă voluntariat la ZOO în timpul său liber.

De asemenea, Editura Pandora M va dona cărți pentru biblioteca micuților pacienți de la Spitalul Marie Curie. Cărțile pentru copii publicate la Pandora M le găsești aici.

CUVÂNT DIN PARTEA AUTOAREI

Dragă cititorule mic sau mare, din orice colț al lumii, înalt sau scund, cu păr sau chel… de fapt, nici nu contează, de azi înainte eşti prietenul lui Oli. Te felicit că ai ales să citeşti Aventurile râmei Oli – o poveste despre curaj și ambiție și, nu în ultimul rând, despre puterea miraculoasă a fructelor și legumelor.. Ştiu că sunt foarte multe cărți și e greu să-ți găsești timp pentru toate. Sper să nu se supere alte povești minunate care așteaptă la rând să fie citite… le cer scuze pe această cale.

DACĂ O RÂMĂ VISEAZĂ SĂ ZBOARE…
ATUNCI ORICE COPIL POATE VISA ORICE!

Aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre CUM A APĂRUT OLI, pentru că mulți m-au întrebat cum mi-a venit ideea să scriu o poveste despre o râmă.
Într-o zi de vară, eram la pescuit cu băiețelul meu la un lac din apropierea orașului și am lăsat puțin telefonul deoparte să privesc NATURA. Atunci s-a întâmplat ceva MAGIC: am călătorit cu gândul ca printr-un portal și mi-am revăzut frumoasa COPILĂRIE de la țară.

Trezită brusc de bucuria pescarilor, fericiți că în sfârșit au prins un pește (nu mai mare de 5 cm…), ochii mi s-au oprit pe borcanul cu râme. Săracele!
Erau invitate la petrecere, fără voia lor, pe post de momeală. Mi-a atras atenția o râmă mică, neobosită, care încerca să scape din borcan, dar care, până la urmă, a ajuns în acul undiței. Chiar și așa, nu s-a dat bătută! Rămasă fără coadă, după ce un pește pofticios s-a înfruptat din ea, tot nu s-a dat bătută.

Și soarta i-a zâmbit, ca oricărui luptător… O clipă de neatenție din partea pescarilor și dusă a fost! Sunt sigură că alte aventuri au pândit-o pe micuța râmă, dar sunt și mai sigură că nu s-a dat bătută!

La numai doi ani după această experiență, după mai multe încercări și povești scurte născocite cu fiul meu și prietenii lui, S-A NĂSCUT OLI, care în scurt timp a devenit cel mai mic membru al familiei noastre.

PREZENTAREA AUTOAREI

“Nu este niciodată prea târziu să devii ceea ce ai vrut dintotdeauna.” – George Elliot

Olga Gudynn lucrează pentru copii și împreună cu ei de mai bine de 16 ani. S-a implicat în campanii umanitare pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie, în campanii ecologice și a organizat evenimente artistice pentru sprijinirea copiilor talentați. Pasionată de desen încă din copilărie, a reușit să-și exprime, prin ilustrațiile pline de culoare și poveștile scrise într-o manieră jucăușă, trăirile și dorința de a face o lume mai frumoasă.

Olga simte că generația actuală de copii suferă o mare transformare emoțională din cauza lipsei de timp petrecut la joacă sau în natură și își dorește să protejeze COPILĂRIA ORGANICĂ.

“Eu am fost un copil norocos și fericit pentru că am copilărit la țară, la bunici. M-am cățărat în copaci după cireșe, am fost la gârlă după mormoloci, am făcut boacăne cu prietenii, am avut multe animale de companie și m-am jucat mult… Când pictez și inventez personaje, călătoresc ca printr-un portal prin copilăria mea și retrăiesc uimirea celor mai frumoase experiențe. Îmi doresc să am succes cu această carte și să pot scrie în continuare povești pentru copii, pentru că asta mă face foarte fericită!”

Olga a urmat Facultatea de Drept, respectând dorința și sfaturile tatălui său, apoi s-a specializat în managementul educațional. Însă nu a renunțat niciodată la visul său, acela de a crea povești și de a desena. Și-a cultivat mai departe această pasiune, a studiat singură, s-a perfecționat și iată că acum a reușit să-și îndeplinească acest vis, dovedind că nu trebuie să renunți niciodată la lucrurile care te definesc și te fac fericit și care, la un moment dat, vor prinde viață.

Pasionată de artă în general, de desen, literatură și regie, Olga surprinde prin creativitate și autenticitate, creând și recreând lumea minunată a copilăriei, o lume de miracole și uimire, oferind tuturor, copii și adulți, un tărâm magic al fanteziei și bucuriei, ce le va rămâne mereu în suflet, indiferent de încercările prin care îi va purta viața.

Comunicat Editura Pandora M

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
eminescu jurnalistul

Seratele „Eminescu, jurnalistul”

Next Article

Lecturi fundamentale: Luigi Pirandello

Related Posts

Total
0
Share