fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Olivia Mihaltianu si Bogdan Costin la tranzit.Ro

cu-sa-faci-primul-milionMarţi, 18 februarie, la ora 19:00, la tranzit.Ro (Bucureşti, Str. Gazelei, nr. 44, sector 4), va avea loc o întîlnire cu artistul vizual Olivia Mihălţianu şi cu scriitorul Bogdan Costin. Cu acest prilej, va avea loc proiecţia lucrării video De cinci ori Bucureşti, realizată de Olivia Mihălţianu în 2007, iar Bogdan Costin va citi un fragment din primul său roman, Cum să faci primul milion, apărut în 2013 la Editura Cartea Românească, şi în format ebook.

De cinci ori Bucureşti urmăreşte viaţa a cinci personaje în strânsă legatură cu dezvoltarea recentă a oraşului în care locuiesc. Personajele sunt: o tânără aparţinând “noilor îmbogăţiţi”, un inginer, o pensionară, un tânăr avocat şi un intelectual matur. Pesonajele nu au o legatură aparentă între ele, dar pot fi considerate ca făcând parte dintr-un eşalon reprezentativ al societăţii româneşti actuale.
Cum să faci primul milion prezintă o seamă de tipologii, stridente dar total verosimile în actualitatea lor, urmărite într-un Bucureşti cotidian şi senzaţional, dar nicidecum motivaţional aşa cum titlul înşelător ar indica.

Criza economică din 2008 desparte perioadele în care cele două lucrări sunt plasate. Vă invităm să discutăm însă despre cât de mult aceasta a întrerupt sau doar a accentuat o serie de trăsături care alcătuiesc portrete atât de familiare.

Acest eveniment face parte din seria „/ Bucureşti”, un program care încearcă să contribuie cu perspective artistice la dezbaterile actuale asupra oraşului Bucureşti, privit în context est-european şi global.
Olivia Mihălţianu s-a născut la Bucureşti în 1981. Trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Lucrările ei recente analizează identitatea socială şi culturală folosindu-se de tehnici diferite, precum video, film, fotografie, obiecte, instalaţii şi performance.
Bogdan Costin, născut în 1975, este senior copywriter. În timpul liber a scris piese de teatru – Blocaj în trafic, 2007 şi De ce urâm femeile, 2011. Romanul Cum să faci primul milion este debutul lui în proză.
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cumperi o carte si te uiti gratuit la filme 1 luna

Next Article

Dezbatere si lansare de carte: "Franta, Europa, Romania"

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share