fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„One World România”, jurizat in premiera de liceeni

one world romania„One World România 2013”, cea de a şasea ediţie a festivalului anual de film documentar dedicat drepturilor omului, va avea loc între 11 şi 17 martie, sub sloganul „Pentru o karma mai bună”. Această ediţie a festivalului aduce în 2013 peste 50 de filme documentare din 27 de ţări, majoritatea în premieră românească.

În cele şapte zile, filmele vor fi proiectate la Cinema Corso, Cinemateca Eforie, Cinema Union, Cinema Elvira Popescu – Institutul Francez şi Studioul Horia Bernea – Muzeul Ţăranului Român. Gala oficială de deschidere a festivalului va avea loc luni, 11 martie, la Cinema Patria.

Ediţia din 2012 a „One World România” a fost dedicată memoriei lui Havel şi toate secţiunile tematice ale festivalului au fost însoţite de pasaje din scrierile sale. Şi ediţia de anul acesta este dedicată memoriei lui Václav Havel, dată fiind implicarea sa în festival şi în alte activităţi care abordează tematica drepturilor omului chiar şi în ultimii ani de viaţă.

Un alt lucru special la ediţia de anul acesta este că, pentru prima dată, există un juriu – şi nu orice juriu, ci unul format din elevi de liceu. Ei vor viziona în perioada festivalului 10 filme, dintre care va fi ales un câştigător, care va fi anunţat duminică, 17 martie.

Preţul unui bilet este de 8 lei pentru filmele proiectate la Cinemateca Eforie, Cinema Union şi Cinema Corso. Proiecţiile speciale de la Studioul Horia Bernea sunt cu intrarea liberă.

Un abonament la întregul festival, care se face nominal, costă 70 de lei. Abonamentele pot fi cumpărate de pe site-ul Eventbook, iar în timpul festivalului acestea vor putea fi cumpărate din cinematografe.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

„BookLand” pentru oradeni 

Next Article

Juan Pablo Villalobos, invitat la „Curtea Veche Publishing”

Related Posts

Total
0
Share