fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

„Opera de arta la microscop”

microscopContinuând ideea şi tradiţia întâlnirilor „Opera sub clar de… lupă” dedicate publicului adult, Muzeul Naţional de Artă al României propune publicului adolescent (13-18 ani) un nou proiect de programe educative sub genericul „Opera de artă la microscop”. Acesta prezintă publicului cu vârste între 13 şi 18 ani câte o lucrare de artă (pictură, sculptură, artă decorativă) din galeriile permanente sau din expoziţiile temporare ale muzeului, în al doilea week-end al fiecărei luni calendaristice.

Fiecare întâlnire presupune o vizită interactivă care aduce în discuţie o singură operă de artă din patrimoniul expus, explorând teme legate de subiectul lucrării, de artist şi de tehnică, dar şi teme care pot evidenţia legătura dintre artele plastice şi orizontul cotidian şi preocupările adolescenţilor. Vizita este urmată de un atelier interactiv de scriere creativă sau de o dezbatere, care preia subiectele discutate pe parcursul vizitei în galerie, pentru a le aborda de această dată din punctul de vedere al participanţilor la programe.

Primele două programe din proiectul Opera de artă la microscop au loc sâmbătă, 9 martie şi duminică, 10 martie în expoziţia Mitul naţional. Contribuţia artelor la definirea identităţii româneşti (1830-1930) şi aduc „sub microscop” tabloul „Deşteptarea României” (1850), de Gheorghe Tattarescu (1818-1894).

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Dirijorul italian Andrea Riderelli, la Sala Radio

Next Article

De 8 Martie descarci gratuit un roman exceptional!

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share