fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Operațiunea Iepurașul, de Sally Gardner

operatiunea iepurasul

Continuăm seria cărților de la Editura Arthur, așa că astăzi fac recenzie la cartea Operațiunea Iepurașul, de Sally Gardner. Inițial mă gândisem să vă spun câte ceva despre Cele trei fețe ale lunii, de aceeași autoare, dar mi-am adus aminte că am și primele două volume din seria ei Aripi & Co. Poate într-o zi fac o prezentare și la volumul doi. Ne întoarcem la cartea pe care o prezint astăzi, așa că, să începem.

Emily Vole este găsită într-o cutie de pălării, la aeroportul Stansted. Prima dată poliția a crezut că înăuntru se află o bombă. Când se pregăteau să dezamorseze ”bomba” au realizat că era doar o fetiță de trei luni. Aceasta este adoptată de bogata familie Dashwood care are tot felul de lucruri scumpe, dar și două mașini personalizate la numerele de înmatriculare cu ”EL2” și ”EA1”.

După cinci ani, Daisy și Ronald Dashwood acceptă că Emily nu e chiar fetița ideală pe care și-o doreau, ”cu păr blond și ochi albaștri”. După un timp, Emily devine menajara lor, odată ce familia se îmbogățește cu o ”pereche” de tripleți. Fata este obligată să muncească din ce în ce mai mult și va ajunge să doarmă pe masa de călcat. Până și camera ei roz îi este ”confiscată”.

Totul este trist în viața ei, până când când vecinii, Domnișoara Firu și motanul vorbitor Deranj, fac cunoștință cu Emily. Aceștia o introduc în lumea lor magică și o ajută să afle că este păzitoarea cheilor de la magazinulmagic Aripi & Co, loc unde oamenii veneau să cumpere poțiuni și loțiuni fermecate. Lumea magică a lui Emily a fost spulberată când un domn, Charlie Lipici, a dat cu mașina peste domnișoara Firu. Motanul Deranj și Emily fug de acasă, cu trenul, în orașul Podgy Bottom. În tren, aceștia descoperă un iepuraș roz.

La casa familiei Dashwood vine o vrăjitoare rea, Doris Harper – alias Harpella, și se interesează de Emily Vole, știind că este păzitoarea cheilor de la magazinul magic Aripi & Co. Vrăjitoarea chiar voia să pună mâna pe magazin.Totul se complică atunci când Emily îl întâlnește în orașul Podgy Bottom pe detectivul Flagrant Igantius Savorini și află că aripile a mai multor zâne se află în magazinul magic. Flagrant îi povestește lui Emily despre operațiunea malefică a Harpellei ce consta în transformarea oamenilor în iepurași roz. Situația devine mai bună atunci când Emily Vole, Flagrant și motanul Deranj o înving pe vrăjitoare și salvează chiar și lampa ei fermecată ce era folosită, de obicei, doar în scopuri rele.

Povestea este mult mai complicată, dar și mai frumoasă, sper, totuși, că v-am convins să citiți cartea (poate și toată seria). Săptămâna viitoare poate scriu și despre volumul 2 (În coadă de pește).
Personal iubesc felul în care autoarea Sally Gardner te trece cu suspans din capitol în capitol. Acest lucru nu e valabil doar pentru seria Aripi & Co… mai exact pentru toate cărțile scrise de ea….. ;)

Cele două cărți din colecția Aripi & Co. pot fi cumpărate de aici.

Matei Cercel
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
revista Historia

Carte la alegere de la revista Historia

Next Article
Isabel Allende

Seară Humanitas dedicată romanului Amantul japonez de Isabel Allende

Related Posts

Total
0
Share