fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Pippi Șosețica, de Astrid Lindgren

Pippi ȘosețicaAstăzi fac o recenzie la o altă carte care mi-a plăcut foarte mult. A fost publicată la Editura Arthur și este o carte iubită de oricine: adulți și copii. Da, ați ghicit, este Pippi Șosețica :) Este cartea perfectă pentru copii de toate vârstele datorită hazului cu care Astrid Lindgren povestește. Înainte de orice dacă vrei și tu să citești cartea o poți cumpăra online de aici. Acum, să începem.

Pippi este o fetiță unică care a locuit multă vreme pe corabia de pirați a tatălui ei. Când tatăl ei moare sau, cum spune Pippi, dispare după ce corabia se scufundă, Pippi, neavând o mamă care să îi fie alături (murise și ea), se mută la vilaVillekulla, luând cu ea o valiză plină cu galbeni și maimuțica Musiu Nilsson. Cu galbenii primiți își ia un cal. Un alt lucru ciudat mai întâlnim la Pippi: este fooooooarte puternică. Putea să ridice chiar și calul. Pe stradă, Pippi își face doi prieteni noi, un băiat Tommy, și o fată Annika. Pippi îi învață niște lucruri neobișnuite: cum că în Egipt oamenii merg invers, în Brazilia lumea umblă pe stradă cu un ou pe cap, sau că în Argentina se face școală doar 16 zile pe an – și la școală copiii mănâncă numai caramele etc. – oricum, ce zice este complet ”adevărat”.

Pippi îi invită pe cei doi acasă la ea. Cu ocazia asta, Pippi gătește clătite și le arată colecția ei de chestii (toate ciudățeniile).

A doua zi de dimineață, Pippi și cu ceilalți doi copii merg în căutare de chestii. Pe drum, cei trei se iau la bătaie cu niște băieți răutăcioși care au atacat un biet puști. Pippi, folosindu-se de puterea ei anormală, îi potolește una-două. După un timp, se răspândește vestea că Pippi locuia singură la vila Villekulla. Niște bătrânei spun poliției despre fată. Doi polițiști se duc la vilă. Acolo, Pippi îi întâmpină pe cei doi, nefiind deloc speriată de ei.

Polițiștii îi spun că trebuie să meargă la un orfelinat. Pippi susține că ea sigur nu e persoana pe care o caută.

Polițiștii se văd obligați să o ia cu forța. Pippi înțelege că e un joc de-a leapșa, și fuge de ei. După ce se chinuie s-o prindă, nu reușesc, se dau bătuți și pleacă.

Acestea sunt doar câteva dintre aventurile lui Pippilotta Merindela Persiana Minta Aluefraim Șosețica, căci da, ăsta-i numele ei întreg dacă vă întrebați. Citiți cartea dacă vreți să aflați cum au fost restul aventurilor ei. Merită, mie mi-a plcăut foarte mult!

Cartea Pippi Șosețica, de Astrid Lindgren poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant.

Matei Cercel
Total
0
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Carte peste carte

Carte peste carte, ediția a VII-a, la aniversarea a 6 ani Paspartu

Next Article
Final Frontier 2016

Final Frontier: Târgul de carte cu cei mai pasionați vizitatori

Related Posts

Total
0
Share