fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Povesti urbane de la Herg Benet: “Antume” de Jean Lorin Sterian

antume-jean-lorin-sterianPoate-l cunoasteti de prin 24FUN. Mie mi-a ramas in minte inca din ziua aceea in care, intr-o redactie fiind, prietenu; Petre imi arata o carte si-mi zice: “Ce zici, ma, de titlul asta?” Ce sa zic, am murit instant de ras si am inviat pentru a putea rade in continuare. Era vorba despre cartea “Postume” scrisa de Jean Lorin Sterian. Cred ca era prima lui carte, de aceea se chema asa… :)

Peste ani iata-ma intr-o zi de weekend cu chef de citit ceva. Si cum Herg Benet ne-a trimis cateva carti interesante, am zis ca Sterian e numa’ bun pentru o tura de lectura rapida. Clar, voiam ceva mai lejer, neavand chef sa-mi despic creierul in patru pentru a intelege si deslusi cine stie ce texte intortocheate. Cum pe geilo il stiam de prin Playboy si 24FUN am zis ca mai bine ma insotesc la drum de lectura cu un cunoscut. Mai citim o pagina, poate mai bem si-o bere impreuna, ce mai, ne imprietenim. Cartea in cauza, pentru a va face sa intelegeti si introducerea, se numeste “Antume“. O completare fericita.

Povestile din carte, multe dintre ele publicate in editorialele 24Fun, te muta de pe canapea direct in universul urban bine creionat. Daca esti nascut prin anii ’70, pana-n ’80, clar te vei regasi in multe dintre amintirile constanteanului lorgean. Dar impactul cu amintirea propriilor amintiri va fi pe alocuri abrubt, violent chiar, asa ca ar trebui sa fii pregatit.

Ce mi-a parut tare fain a fost faptul ca, citind, am avut certitudinea ca cel putin 2-3 persoane dintre cele povestite pe-acolo le-am intalnit si eu cumva. Chestia asta cu locul comun ma fascineaza si emotioneaza. Nu mai mi-aduc aminte de cand am mai patit asa ceva. Mai mult, in 1 sau 2 povestiri (are si j.lo Sterian o chestie tare simpatica legata de enumerari) chiar m-am gandit ca nea scriitoru’ asta a citit ceva scris de mine candva si, uite, acu’ face pe marele povestitor.

Cartea se citeste repede, dar sa va lasati o juma’ de ora la final pentru recitiri. Sunt cateva poante printre texte pe care o sa vreti sa le mai savurati inca o data. Si inca o data.

Spuneam ca aveam chef de o carte “usurica”… Am dat peste o carte intamplare, pe alocuri oglinda, spumoasa si veridica. Povesti urbane cu oameni ca el si ca noi.

A, sa nu uit, cati dintre voi aveti o gagica/prietena care se chinuie sa va sparga parola la mail? :-)

Cititi “Antume“, de Jean Lorin Sterian

Multumim pentru lectura Editurii Herg Benet

Cartea o vom oferi pe site, intr-un nou concurs surpriza. Are si autograf!

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

64% reducere la romanul lui Pascal Bruckner "Luni de fiere"

Next Article

Bine ati venit in Mall-ul Elefant

Related Posts

Total
0
Share