fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Povestiri fantastice cu Ana Blandiana, Dan C. Mihailescu si Lidia Bodea

Editura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 10 decembrie, ora 17, la lansarea cartii Povestiri fantastice de Ana Blandiana. La eveniment vor vorbi Ana Blandiana, criticul literar Dan C. Mihailescu si directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea.

Povestiri fantastice

“Am simtit ca, daca nu voi incerca sa descriu tot ce vad, tot ce traiesc, tot ce inteleg (ceea ce nu puteam face decat in proza), realitatea care ma inconjoara imi va intra fara sa ma intrebe in poeme, cu amanuntele ei sordide, intamplarile ei promiscue, personajele ei duplicitare si sensurile ei maculatoare. Si nu-mi era greu sa-mi inchipui poemele cufundandu-se ca niste corabii de hartie in care s-ar incarca minereu de fier. Am avut intotdeauna convingerea ca, in pofida imaterialitatii ei, poezia poate deveni oricand o redutabila arma, dar niciodata o buna unealta de facut curatenie. Iar eu aveam nevoie sa ma curat de toate reziduurile pe care istoria si viata nu incetau sa le depuna in mine, aveam nevoie sa le desert in fiecare seara in pagina, pentru ca a doua zi sa poata fi depuse altele, fara pericolul de a ma ineca in malurile lor contagioase. Era un fel de a repeta – ca in taina botezului – «Ma lepad de Satana», sugerand realitatii sa se lepede la randul ei.” (Ana Blandiana)

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Cartea Povestiri fantastice de Ana Blandiana poate fi cumpărată cu reducere de aici.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Lansare de carte

JURNAL DE POVESTE. DESPRE O LANSARE DE POVESTE

Next Article

Cele mai interesante rafturi pentru cărți

Related Posts

Total
0
Share