fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Prietenii nostri imaginari, volum dezbatut la un nou eveniment Humanitas

prietenii-nostri-imaginari

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 19 ianuarie, ora 19, la o intalnire cu Monica Pillat, Dan C. Mihailescu, Marin Malaicu-Hondrari, Iulian Tanase, Augustin Cupsa si Nadine Vladescu despre volumul colectiv Prietenii nostri imaginari, aparut la Editura Humanitas.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile, pana la data de 19 ianuarie, ora 18.

[notice]

”De ce oare ne gandim automat la copilarie cand vine vorba de prieteni imaginari? Pentru ca ne despartim inevitabil, ca adulti, de naivitate, de puritate, de frecventarea libera a inchipuirii? Chiar toti? Pana si scriitorii?

Textele adunate aici de Nadine Vladescu dau un raspuns mozaicat, semnat de treisprezece autori. Plus unul pe care insa n-o sa-l gasiti in sumar: intamplarea. Doar geniul ei jucaus, inventiv si reparator poate face un intreg, parca preexistent, dintr-un simplu Cuprins.

Ce veti afla din aceasta noua carte scrisa la mai multe maini? Ca poti sa te intrebi si la 91 de ani daca nu cumva esti cealalta, «imaginara»; ca un copil poate trai cateva zile in lumea proprie, dar poate si ramane acolo pentru totdeauna; ca unii parinti chiar ii vad pe prietenii inchipuiti ai copilului lor; ca poti fi certat de dublul tau ideal si multe altele.

Daca cititi, o sa recapatati pentru o vreme incantatoarea oglinda fermecata in care lucrurile se vedeau nu asa cum sunt, ci cum ar trebui sa fie. si o sa va ganditi, vrand-nevrand, ca gustul acesta al ireparabilului, pe care ni-l da viata, e totusi intelept si subtil.” (Tania Radu)

[/notice]

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ziua Eminescu - Ziua Națională a Culturii Române (semn de carte cadou + reduceri la cărți)

Next Article

Weekend cu reduceri de 50% la cărțile Nemira

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share