fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Primul prieten. Prima iubire. Ultimele cuvinte (recenzie la romanul “Cautand-o pe Alaska” de John Green)

recenzie-cautand-o-pe-alaskaCautand-o pe Alaska de John Green, trad. Shauki Al-Gareeb, Editura Trei, 2014

Cartea poate fi cumparata online, cu reducere, de la eMAG sau de la elefant.

John Green este unul dintre cei mai populari autori de literatura young fiction. Romanul “Cautand-o pe Alaska” este impartit in doua parti: inainte si dupa.

Nu o sa stric surpriza si nu va voi spune despre ce e vorba insa va pot spune ca am fost extrem de nerabdatoare sa vad ce eveniment delimita romanul si va pot spune ca dupa acel eveniment totul se schimba.

Cumpara cartea cu reducere

Personajele creionate de John Green traiesc intens perioada adolescentei cu toata nebunia si disperarea ce o caracterizeaza.

Povestea incepe cand Miles Halter,un adolescent singuratic, pasionat de ultimele cuvinte spune de personaje celebre, pleaca la scoala cu internat Culver Creek in cautarea “Marelui Necunoscut”, fiind inspirat de ultimele cuvinte ale lui Rabelais.

“Marele Necunoscut” se dovedeste a fi mai mult decat si-ar fi imaginat Miles. Va descoperi prietenia, iubirea, loialitatea dar si pierderea.

Alaska Young il atrage din prima clipa si pe parcurs descopera o fata foarte frumoasa, inteligenta, exuberanta, imprevizibila si misterioasa.

“Dar eu de-abia l-am auzit, intrucat in fata mea se afla cea mai sexy fata din toata istoria umanitatii, imbracata intr-o pereche de jeansi scurti, taiati si un maiou de culoarea piersicii. Si vorbea repede si tare, acoperind spusele Colonelului.”

Alaska il va influenta mult pe Miles si pana la finalul cartii o vom vedea altfel si ii vom descoperii sensibilitatea.
Pe scurt romanul surprinde transformarea lui Miles dintr-un adolescent singuratic intr-un adolescent sociabil cu un plus de maturitate in gandire.

Romanul ne va face sa traim intens alaturi de personaje peripetiile lor si ne va face sa radem si sa plangem in aceiasi masura.

Recomand aceasta carte celor care vor o lectura usoara, insa, fetelor e posibil sa plangeti un pic, iar voi, baietilor e posibil sa va indragostiti de Alaska. Lectura placuta!

Anuta Stanculeanu
Total
9
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Colectii de carti pentru copii cu reduceri de pana la 45%. Perfecte pentru cadouri!

Next Article

Editura Litera: Retrospectiva anului 2014 / Noutatile anului 2015

Related Posts

Total
9
Share