fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Psihologie inovatoare in societate: Sandwork expresiv

Afis-conferinta-Sandwork-final-01CONFERINȚĂ PUBLICĂ cu intrare liberă! – Vineri, 8 mai 2015, orele 13.00, Journey Pub (str. George Enescu nr. 25)

Psihanalista Eva Pattis Zoja, creatoarea metodei terapeutice Sandwork expresiv, este invitată la București de Asociatia Sol Mentis pentru o conferință cu intrare liberă, la care sunt așteptați toți cei interesați să folosească o metodă terapeutică creativă pentru a tranforma lumea!

Eveniment: http://on.fb.me/1KPlmX4

Interviu Eva Pattis Zoja:

“Când am terminat liceul, la 19 ani, am plecat cu autostopul din Italia până în India. Mi-a luat 21 de zile, timp în care nu am fumat marijuana cum făceau toți cei din jurul meu. Doream să ajung în Banglades, după războiul de independență și să mă alătur Crucii Roșii locale lucrând ca asistentă medicală. După 6 luni m-am întors, am studiat psihologia, psihoterapia, terapia pentru copii și am început să lucrez în cabinetul privat.”

Conferința oferă actorilor sociali – profesioniști și voluntari din domeniul social, clinic, educațional, mediul ONG etc. – posibilitatea de a descoperi și de a înțelege, în prezența invitatei, metoda terapeutică Sandwork expresiv:

  • Prezentarea metodei
  • Premise științifice
  • Exemple de practică din comunități în care a fost aplicată
  • Modalități de adaptare a terapiei în contextul local
  • Sesiune Q&A cu publicul etc.

Punct de pornire a conferinței:

“Așa cum arată studii transgenerationale recente (Schelinsky), cercurile vicioase de comportamente distructive și autodistructive se transferă de la o generație la alta. Pe de altă parte studiile neuroștiințifice (Panksepp) ne arată că jucăușenia din copilărie conduce la un comportament matur de soluționare creativă a problemelor iar jocul seren al copiilor conduce la dezvoltarea empatiei: prima calitate care ne definește ca ființe umane. Creierul este capabil să învețe și să integreze experiențe emoționale noi la orice vârstă. Dar cum creezi aceste experiențe emoționale? Ei bine nu prin cunoaștere cognitivă se creeaza pattern-uri comportamentale. E clar că orice terapie eficientă trebuie să se adreseze și psihicului și corpului pentru că suntem o unitate psihosomatică. Sandwork a fost dezvoltat urmărind necesitățile de joacaă ale copiilor. S-a observat că cei mici au creat o formă pură de creativitate care conectează imaginația, corpul și starea emoțională pentru care nu e nevoie de nici o abilitate specială: jocul în nisip și arhitectura în nisip. Copilul este invitat să recreeze o lume în miniatură în lădița cu nisip. Prin sandwork ne întoarcem la chiar sursa creativității, la esența sa, care este jocul liber al fanteziei. Copilul învață lăsând să se întâmple ceea ce este deja în interiorul lui. Se conectează cu exact acea parte vitală a psihicului său: propria spontaneitate. Și exact aici are loc și transformarea psihologică, acolo unde rigiditatea, starea defensivă și structurile agresive sunt atenuate și unde noi percepții și noi comportamente apar. Asta este o transformare interioară de lungă durată.” Eva Pattis Zoja

Organizator: Asociatia Sol Mentis

Contact: Iulia Feordeanu – 0721348574 iulia.feordeanu@solmentis.ro

Locatie: Journey Pub & More, str. George Enescu nr. 25 (statia de autobuz 300, Piata Romana)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Concurs: castiga un pachet de carti de dragoste oferit de Editura National

Next Article

Litera continua colectia "Agatha Christie". Le poti lua cu Libertatea

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share