fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Puşca de vânătoare, de Yasushi Inoue

Una dintre cele mai cunoscute opere literare japoneze peste hotare, Puşca de vânătoare anunţa un scriitor care avea să se dovedească prolific. Care sunt argumentele? Unul dintre cele mai evidente este evoluţia unei poveşti de la interior spre exterior şi invers, de la mister profund şi îndelungat la dezvăluire instantanee şi invers.

  • pusca de vanatoareCarte publicata in 2013 de Humanitas Fiction
  • Cumpara cartea la cel mai mic pret
  • Colectia Raftul Denisei
  • Format: 130×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 96
  • ISBN: 978-973-689-580-7

Trei femei îi scriu aceluiaşi bărbat, pe nume Josuke: Shoko, iubita lui nepoată, Midori, soţia devotată şi Saiko, amanta de mulţi ani care este pe punctul de a se sinucide. Fiecare lasă descoperite iubiri ilicite cu armate de sentimente şi cohorte de vinovăţii. Shoko se relevă a fi fiica lui Saiko şi este îngrozită de aflarea teribilului secret dintre mama ei şi bărbat; Saiko este deja moartă, dar umbra aventurii ei cu Josuke pluteşte cât se poate de vie peste întreaga naraţiune, pentru că o afectează şi pe Midori, care a fost trădată de două ori: de soţul infidel şi de prietena cea mai bună, decedata. Ca şi cum un şarpe ar fi poziţionat în miezul fiecărui suflet, bărbatul infidel şi sigur pe el află ce înseamnă ceea ce a făcut ca pe cel mai firesc lucru din lume şi care totuşi a dus la divorţ în familie pe când Shoko avea doar 5 ani.

Aşadar, Saiko a divorţat din motive de adulter al partenerului, dar asta nu a împiedicat-o să aibă ea însăşi o aventură de 13 ani, pe care o încheie cu un jurnal şi o sinucidere. Midori, soţia trădată, vrea şi ea divorţul, deşi declară că ştie că soţul i-a ascuns aventura pentru a o proteja, dar îl anunţă, tot printr-o scrisoare, că a ştiut întotdeauna şi că, fără supărare, a avut şi ea secretul ei în tot acesti timp. Iar tânăra Shoko, care i-a avut la inimă pe toţi, decide, în faţa acestor evidenţe, că nu mai vrea să-l vadă pe niciunul în viaţa ei.

A fi uman înseamnă a fi singur? „Noi, oamenii, suntem nişte creaturi stupide şi nu încetăm niciodată să-l căutăm pe cel care să ne cunoască cu adevărat”, conchide un personaj.

Romanul Puşca de vânătoare, de Yasushi Inoue poate fi cumparat cu reducere de la Elefant / eMAG / Libris

Roxana Ichim Istudor
Total
27
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti ieftine Humanitas: lichidare de stoc = reduceri foarte mari + transport gratuit

Next Article

Big Brother, atacat cu... artă

Related Posts

Total
27
Share