fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie: 5 tipuri de persoane care îți pot distruge viața, de Bill Eddy

5 tipuri de persoane care îți pot distruge viața

Foarte ocupați cu ale noastre, suntem deseori nepregătiți pentru interacțiunea directă cu anumite tipuri de persoane care au un efect cu atât mai nefast cu cât riscăm să le preluăm gândurile și percepțiile negative. „Există tipuri de oameni care vă pot distruge viața; vă pot afecta reputația, stima de sine, cariera. Vă pot demola financiar, vă pot afecta sănătatea mentală și, dacă ar avea ocazia, unii dintre ei chiar v-ar putea ucide”, scrie Eddy.

Autorul cărții 5 tipuri de persoane care îți pot distruge viața, avocat și terapeut în California, nu se limitează la sfaturi. Intră în scenă Kara, care pare să aibă abilitatea de a-l scoate pe Tom din „carapacea” de siguranță. După ce se curtează intens și au un mariaj scurt, totul se termină cu dezastru pentru bărbatul blocat într-o plasă de acuzații false și care se vede nevoit să lupte timp de șapte ani în instanță pentru custodia fiicei lor. „Oamenii cu probleme de comportament nu știu să răspundă la provocările vieții decât prin amplificarea conflictelor și transform în război orice discuție în contradictoriu sau conflict minor”, explică Eddy.

Deși sunt de cinci tipuri oarecum diferite, oamenii cu influență nefastă au un set de trăsături comune de care oricine ar trebui să fie conștient: disfuncționalitate interpersonală, lipsa conștiinței sociale și imobilitatea în gândire. Atunci când problemele de personalitate se suprapun peste ținta pe care vor să dea vina pentru tot ce nu le place sau nu le merge, ei devin cu adevărat periculoși. „Atunci când întâlniți pe cineva care se încadrează în această zonă de suprapunere, trebuie să aveți capacitatea de a detecta persoana, de a o evita și, dacă este nevoie, de a o putea confrunta. Doar așa vă puteți scuti de multe probleme și bătăi de cap”, explică Eddy.

Autorul dă o veste bună tuturor celor care vor „să-și păzească spatele”: persoanele cu trăsături conflictuale sunt foarte previzibile, deci lesne de recunoscut și de ocolit (sau de înfruntat…). De regulă, aceste persoane au emoții intense și necontrolate, proferează amenințări, voalate sau nu, și au o preocpare constantă de a da vina pe alții. „Nu este indicat să-i spuneți în față unei astfel de persoane că are o problemă de comportament; este o mișcare greșită, întrucât acești oameni ar lua așa ceva ca pe o amenințare cu potențial fatal și veți deveni ținta unor atacuri enorme, din toate direcțiile, care pot dura și ani. Tot ce puteți face este să vă gestionați propriile emoții și să nu preluați părerea negativă despre ținta pe care un astfel de om o are la un moment dat” detaliază autorul.

Paradoxal, acest tip de persoane, mult mai multe decât s-ar crede, pot fi foarte productive pentru societate, doar că metodele prin care se dovedesc eficiente într-o lume a tuturor competițiilor poate dăuna altora. Eddy îi sfătuiește pe cei echilibrați, care vor să trăiască în pace și să se bucure de ceea ce au realizat, să învețe să cunoască oamenii conflictuali și să-și consolideze apărarea interioară necesară „pentru a putea trăi în mijlocul lor”.

Cartea 5 tipuri de persoane care îți pot distruge viața, de Bill Eddy poate fi comandată online, cu reducere, de la Elefant, Cartepedia sau Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Cafeneaua de la capătul lumii

Recenzie: Cafeneaua de la capătul lumii, de John P. Strelecky

Next Article
LIB20EXOTIC

LIB20EXOTIC - 20% reducere garantată la orice carte

Related Posts

Total
0
Share