fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie: Asta e povestea noastră, de Ashley Elston

Asta e povestea noastră

În Asta e povestea noastră nimeni nu știe ce s-a întâmplat în acea dimineață la River Point. Cinci băieți au plecat să vâneze și s-au întors doar patru. Niciunul nu spune cum și cine l-a împușcat pe cel care lipsește, iar dovezile arată că oricare dintre ei ar fi putut-o face.

Primul an al lui Kate Marino la biroul procurorului districtual nu pare cine știe ce; nu are strălucire, adrenalină, nu oferă satisfacția întrebărilor sfâșietoare din eventuale cazuri de proporții. Apoi, la un moment dat, ca de nicăieri, șefii cei mari îi predau superiorului ei, domnul Stone, cazul de crimă de la River Point și totul se schimbă. Foarte vizibil în comunitate, cu rapoarte dificile și cu suspecți necooperanți, cazul devine provocator, pentru că, din motive stranii, procuratura intenționează să mușamalizeze povestea; șeful cel mare își datorează poziția puternicelor familii ale băieților. Kate nu poate permite asta, iar autoarea lasă cititorului plăcerea de a crede ori că tânăra are propriile ambiții, ori că are un simț al dreptății foarte bine dezvoltat, ori că este atât de pasionată de meserie, încât are de gând să se ia la trântă cu sistemul, jucându-și viitorul pe o carte.

Așadar, aspiranta și șeful ei pornesc să descâlcească misterul morții băiatului care a fost ucis, iar pe măsură ce acest fermecător thriller de atomosferă se apropie de deznodământ, cititorul află stupefiat că victima nu fusese cine se credea, că nici primul suspect al domnului Stone nu se încadrează în profilul inițial, că încurcate sunt căile… politicii și că ceea ce pare la început a fi fost un accident este departe de acest termen. Ancheta avansează cu o creștere exponențială a riscurilor pentru viața tot mai multor oameni, inclusiv a lui Kate…

Pentru foarte mulți cititori, astfel de povești precum Asta e povestea noastră, în care cei bogați și puternici sunt devoalați și pedepsiți după legea care se aplică întotodeauna tuturor celorlalți și rareori privilegiaților, sunt foarte atractive. În general, niciun autor nu dă greș cu o narațiune care are în centru un erou cvasi-solitar care pornește să lupte cu forțe ce îi sunt mult superioare și, grație unor calități excepționale, dar perfect plauzibile, chiar izbândește. Obstacolele din „Asta e povestea noastră” se dovedesc inspirate, accelerând acțiunea și gradând evoluția pe toate planurile, de la cel al complotului la cel al deducției. Felul în care Kate devine aproape obsedată de rezolvarea acestui dosar ține cititorul cu sufletul la gură nu doar pentru încheierea cazului, ci și pentru viitorul tinerei investigatoare odată acest caz complicat lămurit: va reuși să-și regăsească echilibrul profesional după vidul enorm lăsat de o asemenea anchetă finalizată? Și, până la urmă, va reuși s-o ducă la capăt?…

Cumpără cartea Asta e povestea noastră, de Ashley Elston, cu reducere, de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Roxana Ichim Istudor
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ziua Cărților

Ziua Cărților la Elefant - reduceri de până la 70% la mii de cărți

Next Article
BookPicnic

Concurs Libris: Alege-ți lecturile și poți câștiga un coș de BookPicnic!

Related Posts

Total
3
Share