fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie la cartea Ceva în apă, de Catherine Steadman

Ceva în apă

Între momentul în care Erin a plecat cu soțul ei în luna de miere și cel în care aceeași femeie sapă cu disperare un mormânt pentru el undeva într-o pustietate se desfășoară acțiunea cărții Ceva în apă, de Catherine Steadman, un thriller care a captat deja imaginația unor case de producție cinematografică, inclusiv pe cea care aparține celebrei „blonde de la Drept” Reese Witherspoon.

Ceva în apă, cartea actriței Catherine Steadman se deschide abrupt și teribil, cu munca istovitoare a tinerei care încearcă să-i facă un loc de veci bărbatului cu care alcătuia până nu demult cuplul perfect. Pare să dureze o veșnicie, iar narațiunea este atât de captivantă, încât pare că autoarea a încercat ea însăși așa ceva. Cititorul află că cel care urmează să fie înhumat este soțul lui Erin, Mark. Tonul derulării evenimentelor este unul rece, inteligent, presărat cu urme de umor și, pagină cu pagină, creionează un portret de femeie calculată și cinică. Momentul în care cuplul găsește o geantă plină cu bani este declanșatorul unei cascade de evenimente care transformă povestea într-una cu accente teribile.

Povestea duce cititorul înapoi, pentru a creiona cadrul de la care a pornit totul. Cu trei luni înainte de scena săpării mormântului, Erin este o femeie fericită, care trăiește în Londra alături de alesul inimii ei, finanțistul cu care abia așteaptă să plece spre luna de miere de vis pe care și-au planificat-o. Destinul intervine brutal, Mark își pierde locul de muncă și cei doi își amână călătoria, pe termen nedeterminat. Erin nu observă că partenerul ei a primit o lovitură „la temelie” pe care nu o gestionează foarte bine. Ea însăși este prinsă în realizarea unui film documentar, care este aproape gata, despre iminenta eliberare a unor prizonieri care și-au petrecut mare parte de viață în închisoare și dintre care două sunt femei. Erin se atașează de una dintre ele, pe nume Alexa, o incendiatoare, având, în paralel, o relație incomodă și tensionată cu cealaltă deținută, Eddie.

După o perioadă destul de tulbure, celor doi soți „le iese” vacanța visată în Bora Bora, un loc descris de autoare în tușe minunate, foarte reale. Mark este un scufundător experimentat și o convinge pe Erin să-l însoțească în aventurile lui subacvatice. La un moment dat, cei doi descoperă o epavă, iar ceea ce vor găsi înăuntru le va schimba viețile pentru totdeauna. Pe de o parte pare sfârșitul tuturor problemelor financiare, pe de altă parte, fiecare decizie pe care o iau în continuarea descoperirii nu face decât să-i depărteze tot mai mult unul de celălalt…

Romanul Ceva în apă, de Catherine Steadman poate fi cumpărat cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Roxana Ichim Istudor
Total
1
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Libris

Cărți ieftine Libris: 50% reducere la 5.000 de titluri

Next Article
Ziua Devoratorilor de Cărți

Ziua Devoratorilor de Cărți - reduceri până la 70%

Related Posts

Total
1
Share